Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre Kronor körde över Ungern på bortais

Foto: TV4 Sport
Foto: TV4 Sport

Tre Kronor laddar för ishockey-VM.

I kväll besegrades Ungern med 0-4 efter att Pär Lindholm och Emil Pettersson gjort sina första mål i Tre Kronor-tröjan.

Den 29 mars möttes Tre Kronor och Ungern senast i en träningslandskamp - då skrällde den lilla ishockeynationen rejält och vann efter förlängning.

I dag var det dock aldrig något snack om saken.

Richard Gynge sköt 0-1 redan efter 20 sekunder och resten av matchen kom också att handla om Tre Kronor som utan att förta sig hade det spelmässiga övertaget matchen igenom.

Turné i Europa - första av tre matcher

Tre Kronor befinner sig just nu nere i centraleuropa där landslaget i veckan ska spela tre träningslandskamper. I kväll stod Ungern för motståndet och härnäst väntar dubbla möten med Österrike.

Med på resan har laget fyra debutanter i Eddie Larsson, Victor Ejdsell, Petter Emanuelsson och Pär Lindholm. Och för den sistnämnde blev det en minnesvärd landslagsdebut då han via en styrning på ett skott från Dennis Everberg noterades för sitt första mål i Tre Kronor.

Växjös succéspelare Emil Pettersson fick även han skjuta sitt första landslagsmål i sin tredje landskamp.

NHL-förstärkning väntar

23-manna truppen kommer inför VM att förstärkas med NHL-spelare och de här landskamperna är en chans för de uttagna spelarna att visa sig värdiga att vara kvar efter att förbundskapten Rikard Grönborg bantar truppen efter veckans turné.

Ishockey VM inleds den 5 maj med att Tre Kronor möter Ryssland, och man kommer att spela samtliga av sina matcher i tyska Köln - den andra gruppen spelar i Paris, Frankrike.