Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tre Kronor fortsatt obesegrat – besegrade Danmark

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

TAMMERFORS. Tre Kronor är fortsatt obesegrat i VM.

Under måndagseftermiddagen besegrades Danmark med 4-1.

Det betyder att en gruppfinal mot USA väntar i morgon, tisdag.

– Det är ett bra lag. Jag ser fram emot det, säger Lucas Raymond.

Efter två matcher mot Ungern och Frankrike där Tre Kronor tämligen bekvämt kunde vinna med 7-1 respektive 4-0 väntade ett tuffare motstånd i form av Danmark under måndagseftermiddagen. 

Det slutade ändå med en ny seger för Tre Kronor.

– Kul. Det var ett steg upp i intensiteten jämfört med de två tidigare matcherna. Skönt med lite högre tempo. Det tog ett tag att komma in i det, säger Lucas Raymond. 

Danmark tog ledningen

För första gången i turneringen gjorde dock inte Sverige det första målet i matchen, utan det var Danmark som hittade nätmaskorna när Nicklas Jensen bombade in 1-0 bakom Jesper Wallstedt.

Sverige hann kvittera innan pausvilan genom Dennis Everberg och i mittenperioden tog Sverige till slut ledningen när André Petersson, i numerärt överläge, tunnlade George Sörensen.

Stabil sista period från Sveriges sida

Tre Kronor kontrollerade händelserna i den tredje perioden och kunde också utöka sin ledning. Lucas Raymond satte distinkt 3-1 med drygt sju minuter kvar av perioden. 

– Skönt. Jag kom in bra där. Det var bara att nypa dit den. 

Kort därefter gjorde Carl Grundström sitt första mål i turneringen när han överlistade Sörensen till 4-1.

Lucas Raymond anser att Tre Kronors tredjeperiod mot Danmark är en av lagets bästa i turneringen. 

– Det tycker jag. Vårt självförtroende bara ökar och vi blir mer bekväma i vårt spelsystem. Vi gör det fortare nu än tidigare och tredje perioden var bra. 

Sveriges nya trepoängare betyder att det väntar en gruppfinal mot USA under tisdagseftermiddagen. Ettan USA har tagit 18 poäng hittills, tvåan Sverige har 17 insamlade poäng.

– Det blir kul. Det är ett bra lag med bra spelare. Ett välcoachat lag. De spelar på ett annorlunda sätt jämfört med andra lag vi mött i turneringen, avslutar Lucas Raymond.