Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elias förklaring till märkliga målgesten

Elias Pettersson sätter 1-0 och firar.Foto: SVT
Elias Pettersson. Foto: SVT

BRATISLAVA/STOCKHOLM. Han gav Tre Kronor ledningen.

Sen vände sig Elias Pettersson, 20, om – och levererade sin omtalade ”dödsblick” mot den lettiska bänken.

– Kolla på det där! Fantastiskt, jag älskar det, säger kommentatorn i kanadensiska TSN.

Tre Kronor jagar en plats i kvartsfinalerna.

Och fick en fin start på gruppspelsmatchen mot Lettland då Gabriel Landeskog i powerplay hittade fram till Elias Pettersson, som i sin tur skickade upp 1-0 i nättaket.

Hans andra mål för turneringen.

Pettersson gjorde som bekant 28 mål under sin sagolika debutsäsong i NHL, så inga konstigheter där. Det var snarare vad som följde efteråt som är uppseendeväckande.

Efter målet vände sig svensken om mot den lettiska bänken utan att röra en min. En ”dödsblick” som under NHL-säsongen målats upp som Petterssons signaturuttryck.

Elias Petterssons iskalla gest efter målet

Allt började i höstas då Elias Pettersson precis hade kommit tillbaka efter en uppmärksammad skada mot Florida Panthers och fick frågan:

”Så jag gissar att du inte vill åka hem?”.

20-åringen svarade med att stirra ut reportern, helt tom i blicken.

Efteråt förklarade han i NHL-programmet ”After Hours”.

– När jag får en dum fråga så kommer dödsblicken. Det går inte att beställa den, sa Pettersson.

Stirrade ut lettiska bänken: ”Skrek innan målet”

Det är oklart vad som föranledde Petterssons reaktion mot Lettland, men den kanadensiska kommentatorn, som jobbar för kanalen TSN, är lyrisk över Petterssons målgest.

– Han vände sig direkt mot den lettiska bänken. Det är fantastiskt, jag älskar det. Kolla på det där, kolla på det där. Det är fantastiskt. Han säger ingenting, men hans ögon säger allt, säger kommentatorn.

Så här förklarar Elias Pettersson situationen:

– Jag fick en bra pass av Landeskog och jag försökte använda deras back som screen. Det var några i deras lag som skrek lite innan målet, det var ingen större grej, säger han och fortsätter:

– Det var en tajt match och Lettland är ett bra lag, det visade de i dag.

Klara för kvartsfinal - efter försvarshaveriet.

Tre Kronor vann matchen med 5-4 och är därmed klart för kvartsfinal.

Men segern satt som bekant långt inne och efter matchen pustade Henrik Lundqvist ut i mixade zonen och konstaterade att det satt långt inne:

– 2-2 målet symboliserar lite tredje perioden, hur det studsar… Man såg ju hur de växte när de fick sina mål i powerplay, de växte en-två decimeter och trodde på sig själva mycket mer så det blev en annan matchbild när de fick in målen. Vi hamnade lite på hälarna men i slutändan så kliver killarna fram och gör otroligt viktiga mål. 

https://twitter.com/TSN_Sports/status/1130481848969306113