Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SVT svarar efter Sam Hallams ilska i tv

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sam Hallam beskyllde SVT:s Johan Kücükaslan för att ställa en arrogant fråga.

SVT håller inte med.

– Det är absolut ingen arrogans, det är jag säker på, säger sportchef Max Bursell.

William Nylander har varit den stora svenska snackisen under inledningen av hockey-VM.

NHL-stjärnan berättade själv att han ville spela VM och flera medier rapporterade att Nylander skulle ansluta till Tre Kronor i Tammerfors.

Så blev det inte.

Under lördagen meddelade Sam Hallam att truppen är stängd, och alltså kommer inte William Nylander att spela VM. Tre Kronor har valt att inte kommentera specifika spelare eller varför Nylander inte ansluter. 

Efter svenska segern mot Frankrike frågade SVT:s reporter Johan Kücükaslan förbundskaptenen om Toronto-spelarens frånvaro.

– Var det ett beslut från dig att han inte platsar i truppen då? När en spelare säger att han vill spela, av den kalibern, sa Kücükaslan.

Frågan gick inte väl hem hos Hallam.

– Nu har vi valt att hålla en linje. Men när du säger så är du otroligt arrogant. Du pratar om en världsspelare, William Nylander. Frågan är dåligt ställd, sa Hallam.

Efter den uppmärksammade intervjun utvecklade han sin kritik.

– Jag tycker att det fanns en arrogans när man ifrågasatte Williams kvalitet som hockeyspelare. 

SVT-chefen: ”Det är absolut ingen arrogans”

Expressen har sökt Johan Kücükaslan som avböjt att kommentera Sam Hallams kritik.

SVT:s sportchef Max Bursell ger sin syn på frågan som Tre Kronors förbundskapten vände sig emot:

– Det är en diskussion där Johan försöker få svar på vad det egentligen som hänt med William Nylander och där det inte går att få ut så mycket. Så formulerar han den frågan och det är live-tv, jag tror inte det blev exakt som han tänkt sig, säger han.

Bursell betonar att det är Kücükaslan jobb att försöka få svar på det hockeypubliken undrar om – och att det inte handlar om arrogans.

– Det är viktigt i den rollen som Johan har att inte bara nöja sig, utan verkligen försöka få de här svaren som många i vår publik vill veta. Det är absolut ingen arrogans, det är jag säker på, utan han försökte bara ta reda på vad som hänt.

Se svenska krossen här