Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sveriges svar efter hotet från Finland

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN

KOSICE. Ett hett rivalmöte väntar i VM:s kvartsfinal i kväll.

Det när Juhani Tyrväinen sa att han inte kommer stanna om det är en 50/50 puck med den svenska målvakten, Henrik Lundqvist.

Ett uttalande som i dag bemöttes av Adrian Kempe.

– Vi kommer stå upp för vårt lag oavsett vad som händer, säger han.

En match som inte saknar hetta, men som ändå i går kom att hettas upp lite mer när den finländska busen Juhani Tyrväinen kommenterade händelsen i genrepet där han kraschade in i Jacob Markström - och menade att han inte uteslöt att det kunde hända igen.

– Om det är en 50/50 puck så kommer jag inte stanna för jag vill göra mål på Sverige, sa han då.

Tre Kronors svar: ”Vi kommer stå upp”

I dag kom Tre Kronor att genomföra sitt sista träningspass inför rysaren och på isen fanns samtliga spelare för att gnugga detaljer i framför allt powerplay och boxplay.

Efter träningen kom Adrian Kempe att möta ett stort mediauppbåd där han sedan kommenterade det finska motståndet som väntade:

– De är bra. De har visat i gruppspelet hur bra de är, så det kommer bli en tajt match och det kommer vara roligt att spela i kväll, säger han och fortsätter:

– Vi ska spela som vi vet att vi kan, mycket fart och vända så snabbt vi kan. Vi har mycket skicklighet i laget så ska försöka skapa chanser utifrån det.

Tyrväinen i Finland säger att om det blir en 50/50 situation med er målvakt så kommer han inte stanna, hur ser du på det?

– Vi kommer stå upp för vårt lag oavsett vad so händer, de kommer spela hårt och det gäller att vi står upp och spelar hårt också. 

https://www.instagram.com/p/BxzR49cC7Rs/?utm_source=ig_web_copy_link