Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIXFoto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIX
 Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIX
Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIXFoto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIX
 Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIX

Sverige slog Ryssland – får drömkvartsfinal

Publicerad

KÖPENHAMN/STOCKHOLM. Tre Kronor vände och vann mot Ryssland med 3-1.

Därmed står det även klart att Sverige vinner sin grupp – och får möta Lettland i kvartsfinalen.

– Det är det här vi har väntat på. Äntligen börjar det på riktigt, säger Rikard Rakell.

Sverige fick en mardrömsinledning i kvällens VM-match mot Ryssland. Rickard Rakell – som varit en av Sveriges bästa spelare den här turneringen – åkte på en utvisning efter bara två minuter, och kort därefter fick Adam Larsson fyra minuter i båset för hög klubba.

Sverige klarade av spel i fem mot tre – men släppte in 1-0 precis efter att Rakell kommit tillbaka ut på isen.

Därefter fortsatte det svenska laget att dra på sig utvisningar. Några kom dock lättare än andra. Viktor Arvidsson visades ut för crosscheking med 16 minuter kvar av andra – en tvåminutare som fick Rickard Wallin att tända till i TV3:s studio.

– Han förstärker det där supermycket. Det är för dåligt av domaren, säger han.

Rakell om slutspelet: "Nu det börjar på riktigt"

Sverige klarade dock av att komma tillbaka. Den svenska "superkedjan" med Mika Zibanejad, Mattias Janmark och Rickard Rakell stod för två mål i matchens andra period, och Mattias Ekholm säkrade svensk vinst genom att sätta 3-1 i tom kasse i slutet av tredje.

Vinsten är Sveriges första mot Ryssland i mästerskapssammanhang sedan 2004. Det innebär dessutom att Sverige vinner gruppen – och slipper Kanada i kvartsfinal. I stället ställs man mot Lettland, efter att de vunnit med 1-0 mot Danmark på tisdagskvällen.

– Vi ser fram emot kvarten jättemycket. Vi ville verkligen vinna gruppen och det är nu det börjar på riktigt. Äntligen börjar det, säger Rikard Rakell.

 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag