Foto: Sören AnderssonFoto: Sören Andersson
 Foto: Sören Andersson
Foto: Sören AnderssonFoto: Sören Andersson
 Foto: Sören Andersson

Sverige slog Finland inför fullsatt Hovet

Publicerad

Sverige slog Finland i hockey – igen. Inför ett fullsatt Hovet vann Sverige med 4-2.

– Vi tappar lite fokus ett tag men vi klarar det skapligt, säger förbundskapten Per Mårts till TV4 efter matchen.

I maj är det dags för VM i Ryssland. Dubbellandskamperna mot Finland var en chans för några av de mindre kända spelarna att visa upp sig på nära håll för förbundskapten Per Mårts.

Sverige började starkt

Sverige inledde klart bäst och Andreas Thureson gjorde 1-0 efter drygt halva första perioden.

Efter det var Skellefteåspelare Patrick Zackrisson i rampljuset med två snabba mål.

Finland tog sig in i matchen

Vid det laget såg Sverige ut att gå mot en storseger och var de som fortsatte trycka på framåt. Men i slutet av den andra perioden hann Finland med att göra två mål.

– Det såg jättebra ut fram till och med 3-0 och vi hade bud på ett fjärde mål, men sen gjorde de två snabba mål och nu är det match igen, sa Tre Kronors assisterande tränare Peter Popovic till TV4 efter den andra perioden.

– Jag tycker till och med att Finland tog över efter 3-2-målet.

Men bara 30 sekunder in i den sista perioden förändrades läget igen. Tim Heed dunkade då in 4-2 till Sverige. Efter det kändes Finland aldrig riktigt nära och den svenske backens mål blev matchens sista.

– Det var jättekul att spela och jag fick nog maximal utdelning i dag, säger tvåmålsskytten Patrick Zackrisson till TV4.

– Men jag har inte börjat tänka på om jag kan bli uttagen till VM.

I och med segern utökade Sverige sin ledning i Euro Hockey League som den här dubbellandskampen mot Finland är en del av.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag