Sverige slår nu tillbaka – efter finska uppgifterna

Foto: ANDY DEVLIN / BILDBYRÅN
Foto: ANDY DEVLIN / BILDBYRÅN

Finländsk press erfar att Sverige får en varning för osportsligt beteende efter kvartsfinalen i JVM.

Nu slår svenska ishockeyförbundet tillbaka mot uppgifterna.

– Min känsla är att den här frågan inte är särskilt högt upp på agendan, säger utvecklingschef Pär Ericson.

När Finland hade skickat hem Sverige från JVM i kvartsfinalen var det dags för den finländska nationalsången. Då missade en svensk spelare att ta av sig hjälmen. Internationella ishockeyförbundet anser gesten vara osportslig och delar ut en allvarlig varning till Juniorkronorna, uppger Ilta-Sanomat.

Men svenska Ishockeyförbundet har inte fått någon varning än, berättar utvecklingschef Pär Ericson.

– Det internationella förbundet kommer ha ett möte där de tar upp den här frågan och efter det får vi besked om det blir någon form av varning eller om det blir något annat. Men spelaren kommer inte drabbas så som jag förstått det, det är i så fall svenska hockeyförbundet som får en varning då.

Ni har alltså inte fått någon varning än?

– Det har vi inte fått besked om än, det kommer senare. Jag vet inte när det kommer, säger han.

”Det var mitt i bedrövelsen”

Och fortsätter:

– Min känsla är att den här frågan inte är särskilt högt upp på agendan. Utan nu ska det spelas final och bronsmatch. Det kan säkert dröja innan vi får besked om det blir någonting kring det där. Om det internationella förbundet gör någonting kommer ni få ett pressmeddelande.

Sverige har bett om ursäkt till Finland för händelsen.

– En av våra spelare missade att ta av sig hjälmen när nationalsången spelades. Vi har pratat med spelaren, han gjorde det inte medvetet, det var mitt i bedrövelsen och han förstår att det var fel. Vi har bett Finland om ursäkt och Finland har accepterat det och tycker inte det är något problem. De tycker att saken är utagerad.