Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sverige inför kvartsfinalen: ”Ser fram emot att tysta ner dem”

Nylander om detaljen på klubban: "En skön grej"
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: TOMS KALNINS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

TAMMERFORS. Det ryktas om ett fullsatt Riga Arena när Lettland tar emot Sverige kvartsfinalen i VM. 9500 lettiska supportrar hoppas få se hemmanationen skrälla och ta sig till en historisk VM-semifinal.

– Det är bara att stänga ner och fokusera på planen, göra några mål och tysta ner dem. Jag ser fram emot det, säger Alexander Nylander inför torsdagens match.

Hittills i mästerskapet har trycket varit ett betydligt högre publiktryck i lettiska Riga Arena jämfört med den finska toppmoderna Nokia Arena. Ett par hundra ungerska supportrar har varit publiksnackisen i Tammerfors. Samtidigt har över 9000 lettiska fans högljutt hejat fram sitt Lettland till avancemang i sista gruppspelsmatchen mot Schweiz. 

Efter skrällsegern mot Schweiz är det nu Tre Kronor som Lettland ställs mot i sin hemmaborg. Visserligen är det bättre rankade Sverige hemmanation i kvartsfinalen, men stämningen kommer tyda på allt annat än just det. 

– Det ska bli superkul. Jag har inte riktigt greppat hur pass högljutt det kommer bli. Men man såg när de spelade mot Schweiz i gruppspelet att vara en bra stämning här inne. Så det kommer att bli en härlig inramning, säger lagkaptenen Jakob Silfverberg.

”De kommer vara galna”

Runtom i staden ekar det tomt av svenska supportrar. En svensk supporter letade sig fram till oss i hopp om att hitta en frände inför matchen, för att besviket inse att vi är här i egenskap av journalister. Men att publiken i huvudsak består av supportrar som önskar en svensk förlust är inget som rör Tre Kronor i ryggen. ¨

– Vi har mött sådana lag förut. I Tjeckien var de tjeckiska fansen galna också. Det är bara att stänga ner och fokusera på planen, göra några mål och tysta ner dem. Jag ser fram emot det. Det är klart att de kommer vara galna, men det är bara att stänga ner och köra vårt spel, säger Alexander Nylander. 

Kvartsfinalen mellan Sverige och Lettland har nedsläpp klockan 19:20 svensk tid. 


Tre Kronor testar finsk mat