Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sverige besegrade Finland i rivalmötet

Foto: ELENA KOLPAKOVA / BILDBYRÅN
Foto: ELENA KOLPAKOVA / BILDBYRÅN
Foto: TASS / STANISLAV KRASILNIKOV/TASS/SIPA SIPA USA
Foto: PAVEL GOLOVKIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Sverige tog sin första seger i Channel One Cup när man besegrade Finland. 

Två mål i den andra perioden och bra målvaktspel av Anders Lindbäck bäddade för en 4-1-seger. 

Sverige studsade tillbaka efter strafförlusten mot Ryssland i torsdags när man under lördagsförmiddagen besegrade Finland med 4-1 i Channel One Cup i Moskva. 

Efter en inledningemed finsk press och bra målvaktspel av Anders Lindbäck var det Sverige som tog ledningen då Oscar Lindberg krigade in 1-0 i powerplay i mitten av den andra perioden. När Philip Holm slog en diagonal passning mot den bortre stolpen kunde Oscar Lindberg sätta sitt andra mål i öppet mål till 2-0. 

Som sedan blev 3-0 då Jesper Frödén följde upp med ett högt handledskott bakom Janne Juvonen, sju minuter in i den tredje perioden, vilket punkterade matchen. 

– Det här avslutet, det är världsklass på det, säger Chris Härenstam i SVT. 

”Skellefteå-kedjan” hyllas

Frödéns mål krönte en fin insats av ”Skellefteå-kedjan” med Andreas Wingerli och Jonatan Berggren. 

– De har varit bra i båda matcherna och spelat på den nivå som jag förväntar mig av dem, säger förbundskapten Johan Garpenlöv om kedjan i SVT. 

Finland fick tillslut hål på Anders Lindbäck i det svenska målet, då återstod det tre och en halv minut av matchen. Närmre än 3-1 kom man inte utan i stället gjorde Mario Kempe sin andra poäng för dagen när han gjorde 4-1 i tom bur.

Sverige har nu fyra poäng och fortfarande chans att vinna turneringen, som avslutas med ett möte med Tjeckien klockan nio på söndagsmorgonen.