Foto: DAVID W CERNY / REUTERS BILDBYRÅNFoto: DAVID W CERNY / REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: DAVID W CERNY / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: MADS CLAUS RASMUSSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Svensken kan tvingas bort efter VM-fiaskot

Publicerad

Danmark eliminerades ur hemma-VM efter nederlag mot Lettland.

Därmed gick de miste om en kvartsfinal mot Tre Kronor, något som nu kan få konsekvenser för lagets svenske förbundskapten.

Enligt BT är en fortsättning för Jan Karlsson osäker.

– Jag har inte lust att kommentera det, säger han till tidningen.

Hockey-VM i Danmark har blivit en publikfest och värdnationen hade chansen att avancera till kvartsfinal i sista matchen hemma mot Lettland.

Men trots flera rödvita NHL-förstärkningar lyckades danskarna inte spräcka nollan bakom Elvis Merzlikins och letterna vann med 1–0.

Ett resultat som krossade Danmarks slutspelsdröm och en kvartsfinal mot den ständiga Sverige.

Nu kan Danmark till nästa säsong även få en ny förbundskapten.

Innehållet kunde inte laddas. Prova igen senare.

Jan Karlsson kan lämna Danmark

Svenske guldtränaren Jan Karlsson, som basat för det danska herrlandslaget i fem års tid, har nu ett avtal som löper ut till sommaren.

Enligt danska BT är danska landslagsledningen intresserat av att förlänga avtalet, men Jan Karlsson själv ville inte spekulera i sin framtid så nära inpå matchen.

– Det har jag inte en tanke på nu och har heller inte någon lust att kommentera det, säger han till danska tidningen.

– Det är förargligt att vi inte ska spela kvartsfinal. Vi har tagit 11 poäng i gruppspelet vilket normalt sett räcker till slutspel. Så det är klart att jag är frustrerad, men med det sagt har VM varit en makalös upplevelse, konstaterar Karlsson.

Lettland ställs nu mot Tre Kronor i kvartsfinalen som startar 20.15 på torsdag.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin. 

Följ hockey-VM direkt här! 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag