Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

VM-guldbacken lägger nu av: ”Stor saknad”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: CHRIS O'MEARA / AP
Foto: NILS PETTER NILSSON

VM-guldbacken Henrik Tallinder, 39, lägger av med hockeyn. Det meddelar han på sitt Instagramkonto som Aftonbladet tagit del av: 

”Saknaden av allt detta kommer vara stor!”, skriver han. 

Efter en lång och framgångrik karriär i Nordamerika lämnade  Henrik Tallinder NHL bakom sig. 

Det blev tre år i TPS i finska ligan – men nu väljer VM-guldmedaljören från 2013 att lägga skidskorna på hyllan.

Totalt blev det 22 seniorsäsonger på högsta nivån för den trettionioåringen. Han berättar om beslutet på sitt privata Instagramkonto som Aftonbladet har tagit del av: 

”Då så gott folk. Inga fler svett luktande omklädningsrum, inga fler video möten, inget mer blaskigt omklädningsrums kaffe, inga gemensamma uppvärmningar, inga skavsår på fingrarna av vaxade skridskosnören eller avhyvlingar av frustrerade coacher. Men inte heller oändlig glädje efter en viktig vinst, eller skön belåtenhet efter en avslutad hård träning. Saknaden av allt detta kommer vara stor! Men allra mest kommer jag att sakna de otroliga människor jag spelat med och coachats av, samt alla dem som jobbat runt lagen och kurerat mej, hjälpt mej, kritiserat mej, och lyft upp mej när det behövts. Alla har ni i mindre eller större roller påverkat och format mig till den jag är idag. Tack!

”Ni är mitt allt”

Han fortsätter: 

”Till sist, mitt största tack och all min kärlek till min familj som uppfostrat, uppmuntrat, stöttat och älskat mig i vått och torrt, ni är mitt allt! ”

Tallinder gjorde sin första match i svenska högsta serien säsongen 1996/1997 för moderklubben AIK. Det var bara början på en lång karriär för den skicklige backen.

Karriären skulle komma att innehålla såväl VM-guld på hemmaplan som OS-silver i Sotji. I NHL blev det 678 matcher och han var från 2002 till 2014 en tongivande spelare i Buffalo och New Jersey.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!