Erik Gustafsson jublar efter mål i Chicago. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AP TT NYHETSBYRÅNErik Gustafsson jublar efter mål i Chicago. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Erik Gustafsson jublar efter mål i Chicago. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Svenske NHL-backen är klar för hockey-VM

Publicerad

Här är nästa NHL-förstärkning för Tre Kronor.

Chicagos Erik Gustafsson, 26, har tackat ja till turneringen, skriver SVT.

NHL:s grundserie tog slut i förra veckan, och nu börjar NHL-stjärnorna trilla in i Rikard Grönborgs VM-trupp.

I går stod det klart att John Klingberg och Mika Zibanejad tackat ja till spel, precis som Jacob de la Rose och Oliver Ekman-Larsson tidigare har gjort.

Erik Gustafsson tackar ja till VM

Och här är nästa positiva besked för Grönborg och Tre Kronor.

Enligt SVT har Chicago Blackhawks-backen Erik Gustafsson, 26, tackat ja till spel i vårens turnering. 

Den gångna säsongen spelade Gustafsson 35 matcher för Chicago och producerade på dessa elva poäng. Gustafsson har ett VM på meritlistan. 2016 gjorde han två assist på åtta matcher i turneringen där Sverige slogs ut redan i kvartsfinal mot Kanada. 

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag