Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya succén: Bäst i hela turneringen

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

I går hyllades han av representanter från NHL-klubben Columbus Blue Jackets.

I dag fortsatte Emil Bemström att visa sanslös målform.

Det när han sköt två nya mål mot Finland och sedan även blev framröstad till turneringens bästa forward.

– Jag spelade bättre och bättre för varje match, säger Bemström till Hockeysverige.

Succén fortsätter. Framgångssagan får ytterligare kapitel för varje match.

Emil Bemströms ”bysse” går hetare än namnen i Lönneberga och i dag kom supertalangens andra mål på tre matcher i Tre Kronor.

Det när han tidigt i första perioden sköt 1-0 med ett distinkt handledsskott som gick upp i nättaket bakom en chanslös finländsk målvakt.

Målet kom på en spelvändning där Dennis Rasmussen chippade pucken förbi sin försvarare, serverade Joakim Nygård som vidarebefordrade pucken till nämnda Bemström - som efter vinsten mot Ryssland i går hyllades av Jarkko Ruuttu, utvecklingscoach i Columbus Blue Jackets:

– Han har en talang som inte många har i hans ålder. Det finns inga gränser för hur bra han kan bli, sa han då.

Tre Kronor förlorade på straffar

I mitten av matchen kom dock Finland att vända underläge till ledning och i tredje perioden ledde Finland med 4-2 då det åter var dags för Emil Bemström att träda in i matchen. Efter att Joakim Nygård reducerat till 3-4 så kunde Bemström göra sitt andra mål i matchen och kvittera till 4-4.

Matchen gick sedan till straffläggning där Finland visade sig starkare och när samtliga Tre Kronors straffskyttar missade så kom de blåvita lejonen att segra med slutsiffrorna 5-4.

Bemström utsedd till bästa forward

Totalt blev det tre mål för Emil Bemström under Beijer Hockey Games - och för hans fina insats i den blågula tröjan kom han att röstas fram till turneringens bästa forward.

– Det känns bra. Jag gjorde inte en jättebra första match. Andra var helt okej och tredje var ganska bra. Från första matchen tog jag lärdomar till andra matchen och nu vidare till tredje matchen. Jag spelade bättre och bättre för varje match, säger Bemström till Hockeysverige.