Johan Garpenlöv Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNJohan Garpenlöv Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Johan Garpenlöv Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: MADS CLAUS RASMUSSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Svenska kritiken: ”Lite svagare...”

Publicerad

KÖPENHAMN. Alla lag har sina svagheter.

Och inför kvällens match vet Johan Garpenlöv precis vad Rysslands är.

Efter matchvärmningen ifrågasätter han deras backar.

– Om man tittar på deras lag och jämför forwards med backar så känns backarna lite svagare, säger han.

Gruppfinal i Köpenhamn och Tre Kronor har förarsätet inför matchen mot Ryssland där Tre Kronor bara behöver två poäng för att säkra gruppsegern.

Men Ryssland har precis som Tre Kronor imponerat under VM och stjärnspelare som Pavel Datsjuk, Kirill Kaprizov, Mikhail Grigorenko och Nikita Gusev har stundom haft lekstuga i offensiv zon. Samtidigt så förlorade man den enda matchen i gruppspelet där man på riktigt sattes på prov i defensiv zon, mot Tjeckien.

Och det är just där Tre Kronor känner att de kommer att ha ett övertag.

Efter dagens matchvärmning kunde assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv också påpeka det.

Ser du några svagheter hos Ryssland?

– Om man tittar på deras lag och jämförs forwards med backar så känns backarna lite svagare. Vi måste sätta dem under press och gör vi det så brukar det rendera i att de skickar mycket puckar längs sargerna, och stänger vi igen sargerna så får vi fler offensiva chanser genom det.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

Trots rekordsiffrorna - vill inte vara favoriter

Tre Kronor har vid dags dato 19 NHL-spelare i truppen. Med den skadade Erik Gustafsson uppgår den siffran till 20 stycken, en rekordsiffra.

Men inför kvällens match vill inte Garpenlöv medge att favoritskapet har ökat på Tre Kronor...

– Vi tänker inte så, men jag vet att den frågan kommer. Men vi känner att vi vill vinna den här matchen och ta den med oss in i en kvartsfinal sen är det en match man måste vinna hela tiden. Det är det tråkiga svaret ni får, det spelar ingen roll vem som är favorit då.

Och lagkaptenen Mikael Backlund ser fram emot kvällens batalj:

– Alla känns laddade och spända inför kvällen, det ska bli riktigt kul med gruppfinal. 

 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin 

LÄS MER: Hockey-VM – matcher och tv-tider i dag

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag