Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIXFoto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIX
 Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIX

Svenska ilskan efter segern mot Ryssland

Publicerad

KÖPENHAMN. Tre Kronor slog Ryssland för första gången på 14 år (!). 

Men efter matchen var det inte idel glada miner. 

Domarnivån låg i fokus hos de svenska spelarna...

– Ska inte kommentera domarnas insats, det får de reflektera över och se om de är nöjda med det, säger Mika Zibanejad.

När 1 minut och 59 sekunder var spelade så hade Tre Kronor tilldömts sex minuter på utvisningsbänken. Det blev för mycket.

Med en man mer på isen kunde Kiprill Kaprizov ge Ryssland en tidig drömstart på matchen. Efter det fortsatte också utvisningarna att dugga tätt mot Tre Kronor som när matchen summerades hade tolv utvisningsminuter bokförda - mot Rysslands fyra.

– Vad ska man säga? Viktor (Arvidsson) får en utvisning när han sätter en klubba i ryggen på en kille, sen händer samma sak mot honom, men då händer ingenting. Domarna var kanske lite ojämna, men det är vi vana vid. Det är inget nytt, säger Rakell om domarnivån och fortsätter:

– Det är klart att det är väldigt frustrerande när det händer, men jag tycker att vi släpper det ganska snabbt. Vi fick nästan mer energi av att göra ett bra jobb och döda utvisningar. Jäkligt bra jobbat av våra boxplay-killar.

 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin. 

LÄS MER: Hockey-VM – matcher och tv-tider i dag.  

"Vi är inte nöjda med alla domslut"

Vidare fortsätter Mika Zibanejad med att mellan raderna kritisera domarnas insats.

– Ska inte kommentera domarnas insats, det får de reflektera över och se om de är nöjda med det, säger Mika Zibanejad.

Och lagkaptenen fyller i:

– Vi är inte helt nöjda med alla domslut, säger Mikael Backlund.

– Men vi måste lära oss att vara lite lugnare också och får tänka på det till kvartsfinalen.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag