Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk kollaps och storförlust

Sanny Lindström om matchfixning i hockey: ”Jag är skitorolig”
Foto: ELENA KOLPAKOVA / BILDBYRÅN
Foto: ELENA KOLPAKOVA / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM SHIPENKOV / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sverige kunde inte surfa vidare på segern mot Finland. 

Tre Kronor avslutade Channel One Cup med att tappa en 1-0 ledning till en 1-4 förlust mot Tjeckien.

– I dag gör vi vår sämsta match, säger Johan Garpenlöv i SVT.

Sverige hade chans att plocka hem Channel One Cup vid en seger mot Tjeckien. Då föll man ihop mot och tappade en 1-0 ledning till en tung 4-1-förlust under söndagsförmiddagen. 

Skellefteås Jonatan Berggren snappade upp en retur i powerplay när han gjorde Sveriges enda mål vilket gav Tre Kronor en ledning efter den första perioden. 

Därefter följde en andraperiod där Sverige föll igenom målmässigt och Tjeckien skapade sig en 3-1 ledning, en ledning som blev 4-1 i den tredje perioden. 

Garpenlöv: ”Saknar skärpan”

– Vi saknar det lilla sista och då hamnar man snett i situationer och får inte med sig studsarna, säger Sveriges förbundskapten Johan Garpenlöv till SVT. 

– Idag gör vi vår sämsta match och saknar skärpan, fortsätter han. 

Strafförlusten mot Ryssland, segern mot Finland och dagens förlust mot Tjeckien gör att Sverige slutar på fyra poäng i Channel One Cup och kan som bäst bli tvåa. Senare under söndagen väntar mötet mellan Ryssland och Finland där det avgörs vilket lag som tar hem turneringen. 

Här friar svenske hockeystjärnan till flickvännen Emily