Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svåra kampen: Sov 16 timmar varje dag

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / MARC DESROSIERS-USA TODAY SPORTS SIPA USA

2018 vann Anders Nilsson VM-guld med Tre Kronor.

I dag kämpar han för att komma tillbaka från den hjärnskakning han drabbades av för sju månader sedan.

– Jag la mig och sov tio till tolv timmar varje natt, men kände mig aldrig utvilad, säger Anders Nilsson till Sveriges Radio. 

För sju månader sedan fick Ottawamålvakten Anders Nilsson en puck i hjälmen. Sedan dess har han inte kunnat spela ishockey.

För Radiosporten berättar Nilsson att han mått dåligt under kampen på väg tillbaka från hjärnskakningen.

– Jag var på ishallen en sväng på ishallen, på morgonen, fick behandling, åt lunch och sedan var jag tvungen att sova mellan två och fyra timmar varje eftermiddag. Sedan lade jag mig och sov mellan 10-12 timmar varje natt, men kände mig aldrig utvilad eller att jag hade sovit färdigt.

VM-hjältens svåra tid efter hjärnskakningen 

Det är fortfarande inte aktuellt med spel för målvakten som vaktade Sveriges mål när Tre Kronor vann VM-guld för två år sedan. 

– Tyvärr har jag fortfarande symptom. Jag har fortfarande problem med vissa saker. Jag har ett fullt fungerande vardagsliv, men att jag skulle kunna spela matcher här under sommaren tror jag inte hade gått.

Under tiden utanför ishockeyrinken har Anders Nilsson stundtals haft tankar på om han kommer att kunna fortsätta med ishockeyn.

– Det tror jag nästan är ofrånkomligt. Inte bara för mig utan för alla med långvariga skadeproblem, och framför allt med hjärnskakningar. Just hjärnskakningar är ju otroligt komplext, det är väl ingen som vet till helt 100 hur man ska behandla dem, säger Anders Nilsson. 

NHL kommer att slutföra den just nu avbrutna säsongen i sommar. Ottawa Senators ligger näst sist i den östra konferensen och kommer inte att spela slutspel.