Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Succén i VM fortsätter – Tre Kronor vann igen

Publicerad

KÖPENHAMN/STOCKHOLM. Han landade några timmar innan nedsläpp.

Sen gjorde han mål.

Patric Hörnqvist visade vägen när Tre Kronor slog Schweiz med 5-3.

– Han går in och gör jobbet, säger lagkapten Mikael Backlund.

Sverige vägrar förlora i hockey-VM.

Under söndagen kom sjätte raka segern då Tre Kronor besegrade Schweiz med 5-3. John Klingberg inledde målskyttet tidigt i den första perioden och strax därefter ökade Patric Hörnqvist på till 2-0.

Det senaste NHL-tillskottet landade i Danmark så sent som under dagen och missade lagets värmning. Flygresan verkar dock inte ha påverkat 31-åringen nämnvärt.

Penguins-forwarden var bidragande vid fler mål, även om han inte noterades för någon mer poäng under matchen och efter 5-3-segern hyllas han av lagkaptenen Mikael Backlund, som utsågs till matchens bästa spelare.

– Han kommer in och gör jobbet. Han går till de tuffa områdena och är en väldigt smart spelare, säger Backlund.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

Drömläge för Tre Kronor

Lagkaptenen satte 3-0 för Tre Kronor i den andra perioden innan Schweiz fick en biljett tillbaka in i matchen via två mål.

Mikael Backlund är nöjd över hur Sverige tacklade de två baklängesmålen.

– Det var en bra läxa igen. Men vi svarade bättre i dag än vad vi gjorde mot Slovakien. Vi redde ut det och det var det viktigaste, säger han.

Grönborg hyllar Hörnqvist

Efter matchen hyllas Patric Hörnqvist för sin inställning. 

– Vad säger man? Han flyger hela natten och är mest taggad av alla i omklädningsrummet, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Och själv var Patric Hörnqvist nöjd med sin debut efter matchen.

– Vi gör en fruktansvärt bra match. Första 35 minuterna så har de ingen chans där ute. Över 50 minuter så är vi det klart bättre laget, säger han och fortsätter med omständigheterna kring debuten då han landade bara timmar innan nedsläpp:

– Det var inte de bästa förutsättningarna men ibland när det är så, då kopplar man bort allt och bara kör där ute. 

Arvidsson om debuten: "Trög"

Viktor Arvidsson gjorde också debut i kväll och Arvidsson landade till och med ännu senare än Hörnqvist, bara drygt fyra timmar innan matchen...

– Det var kul att få komma in och lira, känna på grejerna och stora rinken. Jag kom in i matchen mer och mer, skapade lägen och sånt. Första perioden var trög och jag kanske hade lite mer tid än jag trodde, sen kom jag in i grejerna. 

Arvidssons Nashville Predators förlorade match sju i kvartsfinalen av Stanley Cup bara ett par dagar sedan - och har haft svårt att hinna smälta den förlusten:

– Man ligger vaken på natten efter man förlorat och funderar på vad man kunde gjort bättre, men jag tycker vi kämpade in i det sista och gav det ett bra försök, säger han och fortsätter om möjligheterna med Tre Kronor:

– Jag ser det här som en ny chans med ett bra lag och härliga killar i laget. Jag ska jobba allt för att vinna ett VM-guld.

 

 

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

LÄS MER: Hockey-VM – matcher och tv-tider i dag.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag