Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Straffdramat gynnar Tre Kronors chanser

Foto: TOMS KALNINS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Tjeckien tappar poäng mot Danmark – till Tre Kronors förtjusning. 

Nu kan det räcka med två poäng mot Ryssland för att Sverige ska knipa den sista slutspelsplatsen.  

Efter 1-1 vid fulltid när Tjeckien mötte Danmark under måndagseftermiddagen fick Sverige ett bättre utgångsläge när de ska kämpa för sin överlevnad under måndagskvällen. Det kommer fortfarande att bli knepigt och man får hålla tungan rätt i mun för att räkna ut alla möjliga utfall. 

När Tjeckien endast plockade hem två poäng under måndagen, kan det räcka att Sverige också vinner på förlängning. 

Sverige måste vinna mot Ryska förbundslaget för att ens ha en chans på en kvartsfinal. Efter Tjeckiens poängtapp mot Danmark kan det dock räcka med att vinna på förlängning och ta med sig två poäng. 

Oavsett om Sverige får två eller tre poäng, ligger dock Tre Kronors framtid fortsatt i Tjeckien och Slovakiens händer. Under tisdagen möts de och Slovakien måste vinna, på ordinarie tid eller förlängning, för att skjuta sig själva och Sverige vidare. 

Om Tjeckien vinner mot Slovakien på ordinarie tid så måste Sverige vinna på ordinarie tid mot Ryssland. Då slutar både Slovakien och Sverige på 12 poäng, och Sverige går vidare på inbördes möten och målskillnad.