Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnorna klev fram i juniorkronornas kross

Håkan Södergren gästar Sportklubben inför JVM i Tjeckien.
Nils Höglander blev målskytt för Juniorkronorna i träningsmatchen mot Tjeckien.Foto: TOMI HÄNNINEN / NEWSPIX24 BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Juniorkronorna har gått in i slutförberedelserna inför JVM.

I kväll spelade laget den första av två träningsmatcher.

Då blev både Samuel Fagemo och Nils Höglander tvåmålsskyttar när Sverige utklassade Tjeckien med 5-1.

Annandag jul inleds JVM med ett hett rivalmöte när Sverige ställs mot de regerande mästarna Finland. Det i ett JVM där Juniorkronorna har revansch att utkräva efter fiaskot för ett år sedan där Schweiz slog ut de blågula redan i kvartsfinalen.

I måndags samlades truppen i Stockholm för att påbörja förberedelserna inför JVM, och för ett par dagar sedan reste laget till Polen för att ta sig vidare till Tjeckien där de förlagt sitt träningsläger fram till mästerskapet. Och i kväll väntade första träningsmatchen där Tjeckien stod för motståndet.

Juniorkronorna öppnade matchen bäst och den tänkta skyttekungen Samuel Fagemo inledde målskyttet när han satte 1-0 efter en passning från Philip Broberg. 

Tjeckien kvitterade sedan i andra perioden men Nils Höglander såg kort därefter till att ge Sverige ledningen igen. Kort innan pausvilan kom Jonatan Berggren att utöka ledningen till 3-1. 

I den tredje perioden fyllde både Fagemo och Höglander på och gjorde varsitt ytterligare mål vilket gav slutresultatet 5-1 till Sverige.

Orosmoln inför premiären

Juniorkronorna tvingades spela kvällens match med bara elva forwards efter att både Albin Eriksson och Lucas Raymond missat matchen på grund av sjukdom. 

Under förra JVM smittades flera i laget av en sjukdom som hämmade spelarna och nu gör Juniorkronorna allt för att det inte ska upprepas. 

På söndag spelar Juniorkronorna genrepet inför VM då de ställs mot USA.