Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans förvirring – efter hyllningen (?)

Adam Larsson.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Erik Gustafsson och Adam Larsson.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Gabriel Landeskog välkomnas av Erik Gustafsson.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

BRATISLAVA. Gabriel Landeskog har landat och går in i en superkedja direkt.

Nu hyllas också stjärnforwarden av lagkamraten Adam Larsson.

– Vi är väldigt glada att ha honom på vår sida nu, säger Larsson. 

Gabriel Landeskog kommer att gå in i laget direkt. 

Efter att ha landat på utsatt tid så har Landeskog nu anslutit till den svenska truppen på plats i Bratislava, och även om han inte hann ut på isen för matchvärmningen klockan 10:15 så väntar spel i afton mot Österrike.

https://www.instagram.com/p/Bxe_aLrCfy1/

Och precis som SportExpressen kunde berätta i går så går han in i en superkedja med Elias Lindholm och Elias Pettersson, där Lindholm och Landeskog återförenas igen efter VM-guldet 2017 i Köln då de bildade kedja tillsammans med Victor Rask.

– Det är en världsspelare så det är alltid kul att spela med en så bra spelare, sa Lindholm i går om sin nya kedjekamrat. 

Larsson om rollen i laget: ”Känts bra”

Bland de 21 svenska NHL-spelare på plats så fyller Adam Larsson en mer undanskymd men minst lika viktig roll som de offensiva murbräckorna.

Den förra Skellefteå AIK-backen får massor av istid i defensiva situationer och har hittills spelat på samma nivå som i Köpenhamn för ett år sedan, då han utsågs till mästerskapets främsta back då han togs ut till All Star-femman.

Så här säger han om sin roll i laget:

– Ja, men jag menar det är annorlunda hockey på stor is också så du har mer ytor att åka på sen har vi mycket puck i svenska laget och då blir ju alla delaktiga till slut, säger han och fortsätter om lagets prestation så här långt:

– Det har känts bra, de här två senaste matcherna har kanske inte riktigt varit de största proven för gruppen men trots motståndet har vi gjort saker bättre än i första matchen.

Hyllar Landeskog: ”Tuff spelare över hela isen”

I NHL så återfinns Adam Larsson i Edmonton Oilers där han precis som i Tre Kronor har en defensivt orienterad roll - något som gör att han matchas mot motståndet främsta spelare, och mot Colorado Avalanche har han hamnat i flera kampsituationer mot Gabriel Landeskog framför målet.

– Det är en tuff spelare över hela isen, han spelar hockey å ett väldigt kraftfullt sätt så vi är väldigt glada att ha honom på vår sida nu, säger han och hyllar Klingberg och Landeskog som debuterar i dag:

– Det är två spelare som har väldigt bra erfarenhet från internationell nivå, så de vet vad som krävs och vad som väntas av dem. Det är väldigt bra för oss.

Jämförs med kärnkraftverk: ”Det får Poppe stå för”

Vidare fortsätter Larsson med att prata om den udda jämförelse som Fredrik Warg, tidigare SHL-profil men nu reporter på Svenska Spel som är på plats i Bratislava för att bevaka mästerskapet, fick höra när han intervjuade förbundskapten Peter Popovic om just Larssons betydelse för truppen.

Popovic sa då att Larsson var ”vårt kärnkraftverk”...

Det var en rätt udda jämförelse?

– Haha, ja. Det där är något Poppe får stå för.

Vad tror du ens han menar?

– Jag har ingen aning.