Foto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Staffan Kronwall blir lagkapten i Tre Kronor

Publicerad

Gabriel Landeskog, 19, får nöja sig med att bli assisterande lagkapten i ishockeylandslaget.

Förbundskaptenen Pär Mårts valde att utse backen Staffan Kronwall till lagkapten för Tre Kronor under Karjalaturneringen.

– Staffan är den som har varit med längst, han har erfarenhet och siktar högt. Han står för drivet och ambitionen både på match och träning, sade Mårts om 30-åringen som spelar för Lokomotiv Jaroslavl i KHL.

Vill sparar Landeskog

Landeskog, under NHL-lockouten i Djurgården, blev för ett par månader sedan historisk då han utnämndes till lagkapten i Colorado som den yngste hittills i NHL. Han hade blivit den yngste även i Tre Kronor.

– Vi ska inte lägga allt på honom. Nu ska han få vara här och bidra med allt han kan på isen, sade Mårts.

Även Joel Lundqvist, Frölunda, utsågs till assisterande kapten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag