Spelare utsatt för hot efter förlusten

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: ANDY DEVLIN / BILDBYRÅN

Sverige åkte ut ur JVM efter förlusten mot Finland. 

Efter matchen ska en spelare i Juniorkronorna ha hotats – bland annat ska det handla om grova övertramp. 

Svenska ishockeyförbundet överväger att polisanmäla hoten.  

– Det är helt oacceptabelt. Det är åt helvete på ren svenska att man inte kan bete sig på sociala medier, säger tävlingschef Olof Östblom till SportExpressen. 

Efter en 2-0-ledning efter den första perioden kollapsade Sverige i JVM-kvartsfinalen och Finland vände och vann matchen med 3-2. 

Aftonbladet rapporterade under söndagen att en spelare i Juniorkronorna ska blivit utsatt för nedsättande kommentarer och direkta hot. Hoten ska ha kommit främst från sociala medier och Instagram. 

”Det är åt helvete på ren svenska”

SportExpressen har varit i kontakt med tävlingschef Olof Östblom som säger att Svenska ishockeyförbundet är medveten om händelsen och ser mycket allvarligt på situationen.

 – Det har varit mycket på sociala medier som kan uppfattas som hot. Nu kommer vi att utreda det och titta på det. Vi kommer göra det vi behöver göra om det har förekommit något som är olagligt. Om vi bedömer att det är något olagligt tvekar vi inte på att polisanmäla.

Handlar det om flera spelare?

– I dagsläget är det framför allt en spelare vad jag vet. Det är som sagt natt där borta så jag har inte koll på alla spelare. 

– Det är helt oacceptabelt. Det är åt helvet på ren svenska att man inte kan bete sig på sociala medier. Det är klart att det är besvikelse både bland spelare och fans. Men det det finns gränser man inte ska gå över när det gäller den besvikelsen.

Hur jobbar ni med det nu?

– Vår säkerhetsavdelning håller på och tittar på det här nu. När spelare och laget vaknar kommer vi ta kontakt med dem och titta mer noggrant på vad som hänt och se vad vi kan säkra för någonting. Och sen gå vidare efter det.