Linus Söderström var besviken efter förlusten. Foto: TV 12Linus Söderström var besviken efter förlusten. Foto: TV 12
Linus Söderström var besviken efter förlusten. Foto: TV 12
Precis som flera andra svenska spelare. Foto: Jonas Ekströmer/TtPrecis som flera andra svenska spelare. Foto: Jonas Ekströmer/Tt
Precis som flera andra svenska spelare. Foto: Jonas Ekströmer/Tt

Söderström: "Värsta jag har varit med om"

Publicerad

Linus Söderström kunde inte hålla tårarna tillbaka efter semifinalförlusten mot Finland.

I sin intervju med TV12 var målvakten så berörd att intervjuaren Mattias Tjernström frågade om han ville bryta.

– Det här är det värsta jag har varit med om, säger Söderström.

Linus Söderström har varit Sveriges gigant under junior-VM i Helsingfors. Efter dagens semifinal mot Finland blev han vald till matchens lirare, vilket dock var en klen tröst.

Det var en nedbruten Söderström som klev fram till Mattias Tjernströms intervjumikrofon när 1-2-förlusten skulle summeras.

– Det är det värsta jag har varit med om i mitt liv än så länge, säger Söderström.

Tjernström hörde hur Söderström, som gömde ansiktet under en neddragen keps, hade svår att hålla rösten intakt under intervjun.

Men Söderström nobbade erbjudandet om att avbryta intervjun. Han ville inte heller ta emot Tjernströms beröm för insatsen.

"Jag lider med Linus"

– Det spelar ingen roll. Man ska kunna stå på huvudet och rädda dem som målvakt. Det gör jag inte riktigt i dag. Det är jobbigt, säger Söderström.

TV-experten Niklas Wikegård såg ut att själv vara nära att fälla några tårar efter att ha sett Söderströms känslosamma intervju.

– Wow. Jag blev själv nästan ledsen när jag såg det. Tungt för Linus. Jag lider med honom. Jag känner till hans historik han är hundraprocentig i sitt spel. Jag vet hur mycket det betyder för honom, säger Wikegård.

"Det suger"

Flera spelare som Expressen TV pratade med vittnade om att de kände samma sorts bedrövelse.

– Det suger. Det är sista året och att inte räcka hela vägen är skittråkigt, säger Adrian Kempe:

Andreas Englund:

– Det är alltid surt att torska, inte mycket mer att säga om det.

– Vi har en match kvar att spela och kan inte gräva ner oss, även om det är extremt surt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag