Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Söderberg stoppas från OS: "Blir diskad"

Carl Söderberg.
Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Den förra Linköpingsstjärnan Carl Söderberg stack till NHL-laget Boston efter SM-slutspelet i stället för att spela VM med Tre Kronor i Globen.

Nu kommer konsekvenserna. Söderberg är inte aktuell till OS i Sotji.

– Han har inte gjort det här på rätt sätt och därför blir han "diskad", säger Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts till SportExpressen.se.

Carl Söderberg var given i Tre Kronors VM-lag i Globen i våras och fick redan i februari veta att han hade en plats i laget.

Men Linköpings och hela ligans skyttekung valde bort VM-spel och skrev i stället på för NHL-laget Boston Bruins för att avsluta säsongen i Nordamerika.

Svenska ishockeyförbundet gjorde vad man kunde för att stoppa Söderbergs NHL-flytt, men förgäves.

"Gått ur landet"

När Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts nu plockat ut de 64 spelare på den långa listan inför OS i Sotji kontrar han med att utesluta Carl Söderberg, som sköt 31 mål för LHC förra säsongen.

– Han har gått ur landet själv utan att göra rätt för sig, så att säga. Han är borta därför, förklarar Pär Mårts för SportExpressen.se.

Är det ditt beslut?

– Han har inte gjort det här på rätt sätt och därför blir han diskad. Det är inte förbundets beslut, utan mitt eget. Han har inte visat upp sig på VM-nivån och det tycker jag man bör göra.

Har du pratat med honom om att han inte är OS-aktuell?

– Nej, inte inför den här truppen. Jag pratade med honom flera gånger innan han stack, då hade vi diskussioner, säger Mårts.

"Önskat honom lycka till"

– Vi har inga aggressioner mot varandra, jag har önskat honom lycka till. Det finns inget personligt i det här, absolut inte.

Mårts tycker sig ha bättre offensiva spelare än Carl Söderberg och därför finns han inte med på den omfattande listan.

På listan över tänkbara OS-spelare saknas även tänkbara namns som Buffalos Johan Larsson, Carolinas Elias Lindholm och Edmontons Linus Omark.

– Ska man vinna ett OS så kanske man måste ha varit med förut och vara bra när det gäller, säger Pär Mårts.