Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smällen: Kanadas kapten missar JVM

Allt om: Sveriges chanser, förhandsfavoriterna och starkaste trupperna.
Foto: JEROME MIRON / BILDBYRÅN

Bakslag för storfavoriten Kanada i JVM. 

Kaptenen Kirby Dach missar hockeyfesten, enligt TSN.  

I samband med träningsmatchen mot Ryssland ska han ha skadat sig. 

Kanada, som är favorittippade att vinna JVM tillsammans med Ryssland, ställs mot Tyskland i premiärmatchen under annandagen. 

Nu har de fått ett tungt bakslag. 

Lagkaptenen och fixstjärnan Kirby Dach skadade sig i samband med träningsmatchen mot Ryssland. Det var i den tredje perioden som Dach tacklade en rysk spelare, men smällen tog hårt på 19-åringen som snabbt tog av sig handskarna och tog sig åt högerarmen. Han gick sedan rakt till omklädningsrummet där han fick behandling.

Är en nyckelspelare 

TSN rapporterar att skadan är värre än vad Kanada först befarade. Tacklingen tog så pass hårt att Kirby Dach skadade sig allvarligt och kommer inte komma till spel när JVM drar i gång. Rookien missar således hela mästerskapet. 

Kirby Dach är en nyckelspelare i det kanadensiska landslaget och under sin rookiesäsong med Chicago Blackhawks stod han för totalt 23 poäng (8+15). 

Lundqvists känslosamma tal: ”En chock för mig”

Målvakten stoppas från spel i NHL på grund av ett hjärtfel.