Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slår nu tillbaka mot Vancouver

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ROBERT GRANSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vancouver Canucks har hävdat att Elias Pettersson är klar för att spela VM.

NHL-klubben får dock mothugg från förbundskapten Rikard Grönborg. 

– Det är han inte. Han ska komma till Sweden Hockey Games, säger Grönborg. 

I dag stod det klart att Elias Pettersson har anslutit till Tre Kronor inför träningsturneringen Sweden Hockey Games, som spelas 26-29 april. Pettersson kommer från oerhört stark SHL-säsong med Växjö, där han blev poängkung i både grundserien och slutspelet. 

Tre Kronor-supportrar fick i går glädjande besked från Vancouver Canucks, Petterssons draftklubb. Vancouver Providence-journalisten Ben Kuzma hade fått höra från NHL-lagets general manager att Pettersson kommer att mästerskapsdebutera för Sverige i maj.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

 

”Han ska bevisa sig mot de som spelar i VM”

"Benning bekräftar att Pettersson, som nyligen stod för en makalös MVP-insats i SHL-slutspelet, kommer spela för Sverige i VM-turneringen", skriver Kuzma på Twitter. 

Men Rikard Grönborg, förbundskapten för Tre Kronor, menar att Canucks går händelserna i förväg. Pettersson är inte VM-klar.  

 

LÄS MER: Två NHL-stjärnor klara för Tre Kronor i natt 

 

– Det är han inte. Han ska komma till Sweden Hockey Games. Han ska ansluta på onsdag. Vi vill ge honom bästa förutsättningarna, så han spelar inte på torsdag och så tar vi det därifrån, säger Grönborg. 

– Han ska få chans i offensiva situationer. Han har gjort ett fantastiskt bra jobb i SHL i powerplay. Nu ska vi se om han ska spela i VM.

Vad är det som saknas innan han är en självklar VM-spelare? 

– Han ska bevisa sig mot de som spelar i VM, inte mot SHL-spelare. 

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018.