Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ska försöka att inte lyssna på tränarna”

Rasmus Sandin.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
William Nylander har hittat formen i Toronto.Foto: ANDY CLAYTON-KING / AP TT NYHETSBYRÅN

Toronto Maple Leafs valde att släppa Rasmus Sandin till JVM.

Och uppmaningen från NHL-klubben var tydlig: Åk dit och ta silver.

– Det här är ett av få tillfällen där jag ska försöka att inte lyssna på mina tränare, säger Juniorkronornas stjärnback till TSN.

Rasmus Sandin kan blicka tillbaka på en lyckad säsong så här långt. 19-åriga backlöftet blev i går uttagen till AHL:s All Star-helg, han har fått göra sex NHL-matcher med Toronto och har haft en stor roll i det svenska lag som i dag spelar semifinal mot Ryssland.

Samtidigt som Sverige radat upp segrar i Tjeckien har Toronto hittat formen i NHL. Sedan Maple Leafs sparkade tränaren Mike Babcock har klubben har avancerat upp på slutspelsplats. 

– Jag pratar med William (Nylander) då och då och han är i en formtopp just nu, så det är väldigt kul att se, säger Sandin till TSN.

Sandin hyllar nye tränaren

Babcocks ersättare Sheldon Keefe är samtidigt en tränare som Rasmus Sandin känner väl. Svensken har haft Keefe som tränare under en och en halv säsong i Toronto Marlies – och hyllar hans ledarstil.

– Han känner alla spelare och vet hur han ska träna dem. Han behandlar alla spelare på olika sätt. Några måste han vara tuffare mot och några måste vara han lite mer accepterande med. Han gör ett väldigt bra jobb där, säger Sandin.

”Ska inte lyssna på tränarna”

Att Toronto valde att släppa Sandin till JVM var ett riktigt glädjebesked inför turneringen. Men han fick också en tuppmaning om att inte snuva favoritippade Kanada på guldet.

– De sa i princip, lycka till, åk dit och ha kul – och kom hem med ett silver, säger Sandin.

– I princip alla mina tränare sa så. Men det här är ett av få tillfällen där jag ska försöka att inte lyssna på mina tränare