Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sedin om beskedet: "En strulig säsong"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Darryl Dyck

LOS ANGELES. I morse, svensk tid, fick Tre Kronors förbundskapten, Pär Mårts, beskedet.

Precis som SportExpressen.se kunde avslöja i tisdags morse tackar Daniel och Henrik Sedin nej till VM-spel med Tre Kronor i Minsk om några veckor.

- Det har varit en strulig säsong här i Vancouver med skador och mycket annat som händer i klubben, det är orsaken till att vi tackar nej, säger Henrik Sedin.

Vancouver blev avhängda från slutspelsjakten i tisdags kväll efter 0-3-förlusten hemma mot Anaheim.

Man har tre matcher kvar i grundserien den här veckan innan säsongen är över.

Guldmakarna från VM i Stockholm i maj förra året hade naturligtvis varit välkomna att leda Tre Kronor även i Vitryssland när VM startar den 9 maj, men nu blir det alltså inte så.

Både Daniel och Henrik har varit skadade i omgångar den här säsongen i NHL och känner inte att de orkar ladda om batterierna för en lång VM-turnering.

Ny chef

- Vi behöver en lång period för att komma väl förberedda inför nästa säsong här i Vancouver, säger Danne.

Under onsdagen presenterade Canucks ägare den man som ska leda nysatsningen inom klubben, den tidigare lagkaptenen och stjärnan Trevor Linden.

- Ett bra val. Trevor är en omtyckt person och han var en respekterad spelare under sin karriär i ligan. Vi spelade sex-sju säsonger med honom, så vi vet, säger Henke.

Tvillingarna Sedin har fyra år kvar på sina femårskontrakt med årslöner på 45,5 miljoner kronor.

De har båda klausuler om no-trade och säger sig inte ha några planer på att ge upp dessa för att flytta vidare i sommar.

- Vi vet att det kommer att ske förändringar här, men jag tror inte at vi behöver rensa lika mycket som man gjort i Calgary och Edmonton. Det finns en bra stomme här, menar Henrik.

Stöttade

Att Trevor Linden nu ar över ledningen som hockeyboss i Canucks ses positivt av Sedinarna, som känner honom som tidigare lagkamrat och vän.

- Trevor var en av dem som stöttade oss hårdast när vi kom till NHL och blev kritiserade. Vi har hållit kontakten sedan han lade av och träffats då och då över en fika.

Varför är han rätt man att ta över Canucks?

- Han har en bra bakgrund som spelare och kan bedöma talanger. Sedan har han erfarenhet som ledare av spelarfacket NHLPA och är en respekterad person i den här stan.

Fick du som lagkapten veta om förändringen i förväg?

- Jag fick veta det i går och träffade Trevor före presskonferensen i dag.

Vad händer med coachen John Tortorella?

- Det vet jag inte. Där får vi se vad som händer.