Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIXFoto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIX
 Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIX
Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIXFoto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIX
 Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIX

Ryssland vann – allt avgörs mot Sverige

Publicerad

Ryssland krossad Slovakien med 4-0 i kvällens VM-match.

Det innebär att morgondagens möte mellan Ryssland och Tre Kronor blir direkt avgörande för vilket lag som vinner gruppen. 

Det blev fiasko för Ryssland när man mötte Slovakien i premiärmatchen OS tidigare i vintras. Slovakien skrällde och vann med 3-2 – trots att det ryska laget ledde matchen med 2-0 redan fyra minuter in i matchen.

I dag tog man dock revansch – och det rejält – när man körde över Slovakien och vann med 4-0. Det är det fjärde matchen i rad som den ryska målvakten klarar av att hålla nollan.

– Vi försökte spela vårt spel, men det gick ju som det gick, säger Martin Fehervary till TV3 efter matchen.

Avgörande match mot Tre Kronor

Resultatet innebär att morgondagens match mellan Ryssland och Tre Kronor blir direkt avgörande för vem som vinner gruppen. Sverige leder just nu gruppen med en poäng mer än Ryssland, och måste ta minst två poäng i morgon för att säkra gruppsegern.

Pavel Datsyuk var dock inte särskilt sugen på att avslöja sina tankar inför matchen mot Sverige när TV3 talade med honom efter kvällens match.

– De spelar i gula tröjor. Det är allt jag vet om dem, säger Datsyuk med ett leende.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag