Foto: Grigory Dukor
 Foto: Grigory Dukor

Ryskt tv-rekord när Sverige krossades

Publicerad

18 miljoner ryssar såg matchen i Channel One Cup mellan Ryssland och Tre Kronor.

Det är nytt tv-rekord för turneringen på 2000-talet.

Förra torsdagen bänkade sig nästan 18 miljoner ryssar framför tv-apparaterna för att se Ryssland-Tre Kronor i Channel One Cup.

Enligt det ryska ishockeyförbundet var det den bästa tv-siffran för Moskvaturneringen sedan 1900-talet.

Stjärnspäckat lag

Och undra på det när lirare som Pavel Datsiuk, Alexander Ovetjkin, Jevgenij Malkin och Ilja Kovaltjuk bjöd på hockeyunderhållning.

Visserligen tog Tre Kronor ledningen med 1-0, men den ryska publiken kunde till slut gotta sig åt en 5-1-vinst och drömmarna om ett OS-guld på hemmaplan i Sotji i februari 2014 lever starkare än på länge.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag