Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rögles stjärnskott får chansen i Tre Kronor

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Två veteraner med VM-guld på meritlistan gör comeback i Tre Kronor.

Säsongens stjärnskott gör dessutom debut – liksom en backtalang från JVM-laget.

– Vi gillar att ha blandningen av äldre och yngre spelare, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.

Tre Kronor laddar för spel på hemmaplan i Beijer Hockey Games i Malmö den 11-14 februari.

När förbundskaptenen Johan Garpenlöv presenterade truppen fanns en del spännande namn – och framför allt fyra spelare sticker ut.

VM-guldspelarna, Växjös målvakten Viktor Fasth, 38, och Luleåbacken Erik Gustafsson, 32, är tillbaka i landslaget för första gången sedan OS 2018.

– Jag har följt Viktor under hela hans karriär och som han spelar nu så känns det som han är tillbaka på den gamla nivån. När det gäller Erik är det roligt att han vill vara med igen. Han är motorn i det här laget, säger Garpenlöv.

”Otroligt mycket talang”

Rögles stjärnskott och skyttekung (19 mål på 37 matcher) Simon Ryfors, 23, gör debut liksom Färjestads JVM-back Albert Johansson, 20.

– Simon är väldigt smart där ute och en bra målskytt. Det har vi inte så många av så vi hoppas att han kan ta det till den här nivån. Albert är en väldigt spännande spelare och har otroligt mycket talang, säger Garpenlöv.

Återbud från KHL

Förbundskaptenen har plockat spelare från KHL (6 stycken) och resten från SHL. Men Garpenlöv säger att han fått flera återbud från KHL.

– Jag vill inte gå in på hur många, men det är det gamla vanliga. Slutspelet närmar sig där borta och klubbarna vill inte att deras spelare åker, säger Garpenlöv.

Precis som i de två tidigare landslagsturneringarna under säsongen var inga svenska spelare från den schweiziska ligan aktuella. Hårda coronaregler gör att de måste sitta i karantän i tio dagar när de återvänder till Schweiz från Sverige.