HV 71:s Oscar Fantenberg är en av debutanterna. Foto: Lars Andersson
HV 71:s Oscar Fantenberg är en av debutanterna. Foto: Lars Andersson

Revanschjakt efter fiaskot: "Vi ska vinna"

Publicerad

Nu börjar säsongen på riktigt för förbundskapten Pär Mårts. För motståndet står Tjeckien, laget som slog ut Tre Kronor ur VM.

- Vi ska ha revansch på dem, så enkelt är det. Vårt mål är självklart att vinna turneringen, säger Mårts.

I dag inleds Karjala Cup. Sverige möter Tjeckien och Pär Mårts har börjat bygget inför VM.

- Det är en bra trupp. Vi måste spänna bågen nu och skapa en enighet kring hur vi ska spela. Jag är väldigt nyfiken på vad de unga debutanterna ska göra, säger Mårts och nämner Oscar Fantenberg som ett exempel.

"Blev lite chockad"

HV:s backtalang har gjort en imponerande säsong för serieledande HV 71 och är en av fyra debutanter i landslagstruppen.

- Först blev jag lite chockad när Mårts ringde, men man blir ju mest glad. Det är ett bra kvitto på att man gör rätt saker. Jag ska bara försöka lära mig så mycket som möjligt, och hoppas att det går bra, säger Fantenberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag