Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

Ratades av Modo - nu får han en VM-chans

Publicerad

HUDDINGE. Modo dumpade Dick Axelsson och erbjöd honom inget nytt kontrakt.

I stället får han en VM-chans av Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts.

- Dick är Sveriges bästa hockeyspelare tekniskt sett i vissa stunder, säger Mårts till HockeyExpressen.se.

Modo lyckades värva Färjestads guldvinnare Dick Axelsson, 24, före andra elitseriekonkurrenter.

Men efter bara en säsong i Örnsköldsvik fick den store artisten besked av Modos general manager Markus Näslund att han inte är önskvärd i laget inför nästa säsong.

Dick Axelsson hade stora problem med skador och fick ihop blygsamma 20 poäng (9 mål, 11 assist) på 36 elitseriematcher i Modo.

"Jag tror på den killen"

Aningen överraskande öppnas nu dörren åter till Tre Kronor. Förbundskapten Pär Mårts vill ge Axelsson en chans inför VM och därför är Modoforwarden uttagen till dubbelmötena med Norge och Vitryssland i april.

- Jag tror på den killen. Dick är Sveriges bästa hockeyspelare tekniskt sett i vissa stunder, säger förbundskapten Pär Mårts.

På tre landskamper med Tre Kronor under säsongen har Axelsson gjort två mål och en assist.

- Han är ung fortfarande. En del har längre färdväg och jag tycker att det finns så mycket i honom, så jag är beredd att ge honom möjligheter. För vi kan få ut så mycket av det, säger Mårts.

"Lysande vissa stunder"

Vad tycker du om hans tidigare insatser i Tre Kronor för dig?

- Både och. Lysande vissa stunder, och andra stunder inte så lysande.

- Men det är nog den spelstilen också. Du kan inte begära att du ska få en kille som ska utmana och dribbla av alla och fixa saker i 60 minuter. Vi måste också ge honom ett annorlunda synsätt.

- Jag upplever honom som jagad att han ska lyckas hela tiden och det är inte så jäkla lätt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag