Estelle hejade från läktaren! Foto: Sören Andersson/TTEstelle hejade från läktaren! Foto: Sören Andersson/TT
Estelle hejade från läktaren! Foto: Sören Andersson/TT
Estelle tillsammans med mamma Victoria och pappa Daniel. Foto: Sören Andersson/TTEstelle tillsammans med mamma Victoria och pappa Daniel. Foto: Sören Andersson/TT
Estelle tillsammans med mamma Victoria och pappa Daniel.  Foto: Sören Andersson/TT

Prinsessan Estelle hejade på Tre Kronor

Publicerad

Här hejar prinsessan Estelle fram de svenska hockeystjärnorna på Hovet i Stockholm.

Tillsammans med mamma kronprinsessan Victoria och pappa prins Daniel lyfte hennes applåder Tre Kronor till seger mot Finland med 4-2.

Den tämligen anspråkslösa träningslandskampen mellan Tre Kronor och Finland fick kunglig stjärnglans under lördagen.

På hockeyarenan Hovets läktare tog kronprinsessan Victoria och prins Daniel plats – tillsammans med en strålande glad Estelle. Den lilla prinsessan var iklädd en gul Sverige-tröja och sågs vinka och klappa händerna flitigt på läktarna.

Och det gav gehör.

Efter en stark förstaperiod kunde Tre Kronor hem segern med 4-2 inför ett fullsatt Hovet.

Estelle hade även prytt sin kind med en målad svensk flagga och fick använda en "klapphand" gjort i papp som hjälp för att heja fram hockeystjärnorna.

– Vi kan konstatera att de har varit där, men det är helt privat, säger Margareta Thorgren, informationschef vid Kungliga Hovet.

"Allt är lugnt"

Kronprinsessan ska bli mamma för andra gången i början av mars. Expressen har tidigare rapporterat om att Kungliga Hovet och kungafamiljen tidigare i veckan har skickat ut en exklusiv inbjudan till utvalda VIP-personer för att de ska kunna förbereda sig på att vara med och fira den nyanlända prinsen eller prinsessan.

Enligt Margareta Thorgren mår kronprinsessan fortsatt bara bra.

– Allt är lugnt med henne, säger Thorgren.

Tidigare i veckan gjorde kronprinsessan sitt sista planerade officiella framträdande innan den beräknade födseln av Estelles kommande syskon.

Då bar hon en midnattsblå klänning och lockade till skratt när hon missuppfattade en fråga om det är "tre eller fyra". Frågan handlade egentligen om hur många jobbuppdrag det är kvar innan den kungliga förlossningen - men kronprinsessan trodde att den syftade på hur många bebisar hon har i magen.

– Oh, nej nej, sa hon då med ett skratt.

TIPS: Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag