Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Oscars fina gest till Tre Kronor

Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLA AXMAN / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Efter VM-succén har Tre Kronor återvänt till Sverige.

Under eftermiddagen gjorde laget ett besök på Stockholms Slott – där man togs emot av den svenska kungafamiljen med en väldressad prins Oscar.

– Häftigt. Man måste göra någonting för att få komma dit, säger Jacob de la Rose.

Tre Kronors resa till Danmark och hockey-VM slutade i succé. Sverige gick obesegrade genom hela turneringen och processen avslutades på söndagen på allra bästa sätt genom att besegra Schweiz i finalen – efter förlängning och straffläggning.

Det är elfte gången någonsin och andra året i rad som Sverige vinner VM-guld.

På måndagen landade Tre Kronor i Sverige igen. Då tog laget bussen till Stockholms Slott – där man togs emot av den svenska kungafamiljen.

Gratulerades till VM-guldet

Vid besöket närvarade kronprinsessan Victoria, prins Daniel och deras barn prinsessan Estelle och prins Oscar, samt prins Carl Philip. 

"Efter hemkomsten från världsmästerskapen i Danmark togs Tre Kronor emot och gratulerades till världsmästerskapsguldet av Kronprinsessfamiljen och Prins Carl Philip i Lovisa Ulrikas matsal på Kungliga slottet", skriver Hovet på sin hemsida.  

– Det var häftigt. Det var något som man inte skulle ha fått vara med om - om man inte var med i landslaget, säger Adam Larsson.

– Det var coolt. Man måste ha gjort någonting för att få komma dit, säger Jacob de la Rose.

Prins Oscars fina gest till Tre Kronor

På bilderna syns prins Oscar iklädd en liten Tre Kronor-tröja med alla svenska spelares autografer samtidigt som han håller i VM-bucklan tillsammans med storasyster Estelle.

Hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm berättar att prins Oscar fick tröjan från hockeylandslaget efter fjolårets VM-guld.

– Det var en gåva från hockeylandslaget som han fick förra året när de vann. Sen fick prinsessan Estelle en tröja i dag också, säger hon.

"Hon tog på sig den senare"

Däremot sågs prinsessan inte bära tröjan någonstans på bilderna. Orsaken var helt enkelt att hon fick tröjan efter att fotograferna hade lämnat.

– Den fick hon efter att medierna hade lämnat. Den tog hon på sig lite senare, säger Ulrika Näsholm.

Mika Zibanejad berättar om mötet på slottet.

– Det var fantastiskt. Sist jag gjorde det var JVM. Den äran är otroligt stor. Det går inte riktigt att beskriva. Fantastiskt stort, säger han.

– Det handlar om att visa uppskattning från båda hållen. Det är en ömsesidig respekt. Det var jättekul att vara där.

LÄS MER: Vägrade lägga straff: ”Skicka inte ut mig”