Foto: TV3.Foto: TV3.
 Foto: TV3.
Foto: TV3.Foto: TV3.
 Foto: TV3.
Foto: TV3.Foto: TV3.
 Foto: TV3.
Foto: TV3.Foto: TV3.
 Foto: TV3.

TV: Otroliga bilder före målet: ”Irriterande”

Publicerad

Tre Kronor var skrämmande nära förlust mot Slovakien, efter ett bisarrt mål där Mika Zibanejads klubba fastnat i sargen och Slovakien kunnat reducera till 3-2. 

Det svenska laget lyckades dock till slut vinna matchen, efter att ha gjort 4-3 i förlängning.

– Det är något som händer en gång i livet kanske, säger Zibanejad.

Det var Slovakien som tog kommandot genom att göra 1-0 tio minuter in i första perioden i dagens VM-möte mot Sverige – den första gången som Tre Kronor legat under hittills i turneringen.

Därefter vaknade det svenska laget, och fem minuter senare hade Dennis Everberg styrt in kvitteringen – en ledning som efter 24 spelade minuter utökats till 3-1, bland annat tack vare ett drömmål av Jacob de la Rose.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018

 

Rakell tappade pucken på blålinjen

Matchens – och kanske turneringens – klart märkligaste mål kom strax före den andra periodvilan.

Tre Kronor spelade i övertag fem mot fyra efter en utvisning på slovaken Andrej Sekera. Mika Zibanejad hade pucken – när svenskens klubba på något sätt lyckades fastna i sargen vid utgången till ismaskinen.

Pucken studsade upp på Zibanejads klubba och till Rickard Rakell, som tappade pucken till Slovakien – samtidigt som både Oliver Ekman Larsson och Mika Zibanejad var på väg mot bänken.

Slovakien fick därefter ett friläge, och kunde reducera till 3-2 i boxplay.

– Ett irriterande mål för Tre Kronor, säger Niklas Jihde i TV3.

Mika Zibanejad efter matchen:

– Jag vet inte ens vad jag ska säga om det. Det är något som händer en gång i livet kanske, inte bara att klubban fastnar utan att pucken studsar tillbaka på det sättet den gör. Men det är sånt som händer, säger han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag