Foto: ViasatFoto: Viasat
 Foto: Viasat
Foto: ViasatFoto: Viasat
 Foto: Viasat
Foto: ViasatFoto: Viasat
 Foto: Viasat

Märkliga bilderna får stor spridning

Publicerad

Inför matchen mot Sverige rullades Rysslands målvakt Vasilij Kosjetjkin ut på en vagn. 

Tv-bilderna av Kosjetjkin sprids nu fort på sociala medier och Tre Kronors materialförvaltare Anders "Pudding" Weiderstål förklarar nu varför den ryska burväktaren fick skjuts. 

– Det är ju jäkligt tungt att gå för en målvakt, säger han. 

Redan när spelschemat släpptes var det många som tippade att den avslutande gruppspelsmatchen mellan Tre Kronor och Ryssland skulle bli en helt avgörande match för vem som skulle ta hem gruppen. 

De som gissade det fick rätt. Och Sverige gick vinnande ur kampen. 

Tre Kronor slog Ryssland med 3-1 och får Lettland i kvartsfinalen, medan ryssarna får ett betydligt tuffare motstånd. 

 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i hockey-VM 2018. 

Kosjetjkin rullades in på vagn inför matchen

Efter matchen har Rysslands målvakt Vasilij Kosjetjkin hamnat i rampljuset. Inte för något han gjorde på isen, utan för något som hände precis innan pucken släpptes. 

På tv-bilderna kunde man se hur Kosjetjkin kördes in i arenan på en varuvagn, något som genererat flera skämtsamma artiklar framför allt i Nordamerika. 

https://twitter.com/BarDown/status/996531940349136896

Varför målvakten fick den här specialbehandlingen? 

Tre Kronors materialförvaltare Anders "Pudding" Weiderstål förklarar: 

– Eftersom det (Royal arena) är en multiarena blir det väldigt långt att gå. De som sitter på läktaren ser bara en svart vägg bakom en tillfälligt uppbyggd gavel, men bakom dem är det en stor hall till, lika stor som arenan. Där har de byggt upp mobila omklädningsrum. Det är ganska långt för oss att gå och ännu längre för ryssarna. Det är ju jäkligt tungt att gå för en målvakt, det är ju en 15-20 kilo de har på sig med alla skydd, säger han. 

Weiderstål berättar att alla lag har fått såna vagnar av IIHF, men Tre Kronor tänker inte använda sina till att transportera spelare. 

– Vi använder dem till vattenflaskor, handdukar och liknande som ska ut till båsen. Vi har aldrig kört en person på dem. För vi tycker så här: orkar man inte gå ut dit ska man kanske inte lira en hockeymatch. Även om det är långt att gå. 

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin. 

Följ hockey-VM direkt här! 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag