Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Om Dif-drömmen: ”Vi får se, en dag kanske”

Marcus Krüger i Djurgårdsdressen - kan det bli återkomst till hösten? Foto: OLLE WANDE
Marcus Krüger gör mål för Tre Kronor mot Österrike i VM Foto: RONALD ZAK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

BRATISLAVA. Marcus Krüger är en av huvudpersonerna bakom VM:s bästa boxplay.

Och inför nästa säsong saknar han kontrakt i NHL - något som fått supportrar att drömma om en återkomst för stjärnan till Djurgårdens IF.

Något han utesluter redan till nästa säsong. Eller?

– Vi får se, en dag kanske. Man vet aldrig, säger han.

Tre Kronor kan i morgon säkra sin plats till kvartsfinalen när de ställs mot Lettland i gruppspelets näst sista match.

Efter segern i går mot Schweiz har de blågula och stjärnspäckade laget skaffat sig drömläge att avancera vidare, och bakom framgångarna ligger en statistik som verkligen imponerar.

Hittills i VM har Tre Kronor inte släppt in ett enda mål i boxplay trots 29 minuter i spel med en man mindre på isen. En av de ledande spelarna i den spelformen är Marcus Krüger.

– Ja, men det är bra. Vi har jobbat på det väldigt mycket och redan i träningsmatcherna inför VM. Popovic gör ett bra jobb att få alla på samma sida om man säger så, säger han om den 100-procentiga statistiken.

Jobbig match för dig?

– Nej, rolig match framför allt. Det var kul att äntligen möta ett riktigt bra lag, vi ville helst inte sitta i utvisningsbåset men vi gjorde ett bra jobb, säger han och fortsätter om vad som ligger bakom succén:

– Zonerna är lite större så det tog ett tag för alla oss att anpassa sig, men vi försöker ligga i skottlinjen och ta bort spelen runt målen. De kommer att få skjuta men de kommer inte få några lätta skott, och vi vill ha dem på utsidan.

Om återkomst till Djurgården: ”Vi får se”

I VM har Krüger hittills varit en av de jämnaste spelarna för Sverige och efter träningen i Ondrej Nepelas träningscenter så är han skinande glad över att få vara här med det NHL-späckade laget.

– Det är hur roligt som helst att vara med de här grabbarna och nu känns det som att det är en vecka kvar av säsongen och då är det bara att köra på. 

Till nästa säsong saknar han dock kontrakt i NHL, och hemma i Sverige har supportrar till Djurgården börjat drömma om en återkomst likt den Jacob Josefson gjorde inför årets säsong.

– Just nu spela klart den här säsongen först, sen ta det andra efteråt. Det kommer inte hända något i maj så jag vet nog mer i slutet av juni men det är inget jag tänker allt för mycket på nu.

Det är många i Djurgården som drömmer...

– Vi får se, en dag kanske. Men mitt mål är att vara kvar där borta men man vet aldrig, säger han och fortsätter om Josefsons återkomst och om han inspirerats av det:

– Jo men det är klart. Jag var ju hemma och kollade på i finalerna, och det Jacob har gjort är klart att det är roligt att se. Sen har jag som mål att vara kvar där borta ett tag till sen får vi se.

Instagramryktet om HV 71: ”Följer Segeltorp också”

För ett par veckor sedan blossade ett oväntat rykte upp på sociala medier då uppmärksamma supportrar kunde se att Marcus Krügers namn plötsligt dykt upp bland listan på följare av HV 71:s officiella Instagramkonto.

Ett rykte han bara skrattar åt själv.

– Haha, ja det var någon som frågade. Det säger väl det mesta om dagens samtid. Jag följer Segeltorp också och jag tror inte jag spelar där nästa år.