Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya drömlönen i KHL: ”Kommer bli svårare”

Oscar Lindberg kommer spela i KHL nästa säsong.Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Skellefteås tidigare guldhjälte Oscar Lindberg har lämnat Schweiz för KHL.

Flytten innebär en ny saftig lön.

28-åringen kommer tjäna 6,7 miljoner kronor i Dynamo Moskva, skriver HockeyNews.

Oscar Lindberg var slutspelets mest framträdande spelare när han hjälpte Skellefteå att ta hem guldet 2013. Efter framgångarna i SHL gick forwardens flyttlass till Nordamerika där han gjorde flera säsonger innan lämnade för Schweiz förra året.

Men coronapandemin gjorde sejouren i schweiziska Zug kort. 28-åringen utnyttjade en klausul i sitt kontrakt och skrev på för Dynamo Moskva i KHL. 

Månadslön på 558 000 kronor

– Jag vill visa att jag kan bevisa mig själv på en ny plats. Jag har hört att KHL är den näst bästa ligan i världen så det kommer att bli svårare än i Schweiz. Jag vill bevisa att jag kan spela i en sån liga, säger Oscar Lindberg till Dynamo Moskvas Youtubekanal.

Nu kommer uppgifter om den tidigare guldhjältens nya jättelön.

Enligt rysk media kommer Oscar Lindberg tjäna 50 miljoner rubel i Dynamo, motsvarande drygt 6,7 miljoner kronor. Det innebär en månadslön på 558 000 kronor för forwarden som tagit dubbla VM-guld med Tre Kronor, skriver HockeyNews.