Nu möter Tre Kronor ryske skandalstjärnan

Publicerad

MALMÖ. Alexander Radulov har stjärnstatus i Ryssland som få andra.

Därför blir skandalrubrikerna runt CSKA Moskvas superartist stora.

– Han är en kille med mycket energi så det kan nog hända både det ena och det andra, säger lag- och kedjekamraten Niklas Persson till SportExpressen.se.

26-årige Alexander Radulov har varit hockeystjärna på alla nivåer sedan junioråldern.

Med Ryssland vann han VM-guld 2008 i Kanada och bröt en 15-årig förbannelse.

Året efter var Radulov med och försvarade det ryska VM-guldet.

Han är även rysk mästare med Salavat Julajev och han är sedan länge KHL:s allra största stjärna.

Och den mest skandalomsusade.

Det blev ett jäkla liv när han bröt upp från NHL-livet och lämnade Nashville för spel hemma i Ryssland.

Sen festnatt

Det blev också mycket uppståndelse när han återvände till NHL för att ganska omgående vara ute på en festnatt med kompisen Andrei Kostitsyn. Nashville stängde av honom och där slutade hans senaste NHL-äventyr.

I KHL öppnade CSKA Moskva plånboken och köpte loss hans rättigheter från Salavat Julajev. Det kostade tiotals miljoner kronor.

Och Alexander Radulov uppges numera ha en årslön på motsvarande 60 miljoner kronor.

Tre Kronors lagkapten Niklas Persson har fått spela med både Alexander Radulov och hans storebror Igor Radulov i en kedja i CSKA Moskva.

– Det känns som fyra ibland, haha, säger Persson som fått se poängskörden växa på slutet.

Mycket tack vare Radulovs.

– Nej, men de är duktiga. Alexander är... fantastiskt bra. De dagarna han är på humör då är han svårstoppad. Han är otroligt stark i kroppen, bra med pucken, bra på att hänga dit den. Han är komplett.

Stängdes av igen

Nyligen blev Alexander Radulov avstängd av CSKA Moskva. Inget tycks ha ett bra svar på vad som låg bakom det.

– Nej, jag vet faktiskt inte. Det var någonting som hände kring en match och runt en match. Jag är ytterst tveksam till att det bara var det. Jag bytte kedja och spelade inte med dem i just den matchen och såg inte vad som hände. Jag har svårt att se att man skickar ner någon i farmarlaget bara för att man har en annan uppfattning än coachen, det är tveksamt, säger Niklas Persson.

– Det måste ha hänt något mer och det har inte vi fått reda på. Det gick mycket rykten i pressen, men det är svårt att få grepp om medias relation till Radulov. De här spelarna är rätt stora i Ryssland. De är påpassade vad de än gör. Han är en kille med mycket energi så det kan nog hända både det ena och det andra.

– Han är underhållande...

Alexander Radulov har hittills gjort 312 poäng (110 mål, 202 assist) på 251 matcher i KHL.

Det lär bli fler.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag