Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: KARL B DEBLAKER / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: KARL B DEBLAKER / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: KARL B DEBLAKER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Nobbar VM – mitt under slutspelet

Publicerad

Förbundskapten Rikard Grönborg har fått ännu ett nej från en NHL-stjärna.

Den här gången är det Jakob Silfverberg som lämnat återbud till VM, rapporterar HockeyNews.se. 

Tio svenska NHL-stjärnor är klara för VM-spel med Tre Kronor i Danmark i vår. Bland de som tackat ja finns bland annat backstjärnorna Oliver Ekman-Larsson och John Klingberg, liksom Mika Zibanejad och och Mikael Backlund.

I går kom beskedet om att Henrik Lundqvist inte kommer att ansluta till den namnkunniga skaran. En knäskada sätter stopp för 36-åringen. 

Silfverberg tackar nej

Nu rapporterar sajten HockeyNews.se om ännu ett återbud. Anaheim-forwarden Jakob Silfverberg kommer inte att spela VM om Ducks skulle åka ur Stanley Cup-slutspelet. Detta ska 27-åringen redan ha meddelat till Tre Kronor-ledningen. 

Ducks ligger just nu under med 2-0 i matchserien mot San José Sharks. Silfverberg har stått för 40 poäng på 77 matcher den här säsongen. 

Samtidigt rapporterar Jonatan Lindquist på Viasat att målvakten Anton Forsberg precis som Lundqvist tackat nej på grund av skada. 

Anton Forsberg gör sin fjärde säsong i NHL, men det är först i vinter han fått ordentligt med speltid. Det blev total 35 matcher i Chicago för den förre Modo-målvakten.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag