Foto: Kristoffer Wikström
 Foto: Kristoffer Wikström

NHL-stjärnan osäker i kväll - tvingades att sy

Publicerad

Djurgårdsforwarden Gabriel Landeskog träffades illa av en puck på Tre Kronors värmning inför mötet med Tjeckien i Liberec.

Blodig tvingades han avbryta träningen för att sy fem stygn i örat.

– Han får vila i kväll, säger Tre Kronors presschef Anders Feltenmark till SportExpressen.se.

Colorados och Djurgårdens forward Gabriel Landeskog, 19, kan inte spela för Tre Kronor mot Tjeckien i Karjalaturneringen.

Under onsdagens matchvärmning fick han en puck över ena örat. Landeskog tvingades åka till sjukhus och sy fem stygn.

– Det är mer en försiktighetsåtgärd att han inte spelar, skulle jag tro, säger Tre Kronors team manager Putte Köhler till SportExpressen.se.

Assisterande lagkapten

Mot Tjeckien går extraforwarden, Växjös Dennis Rasmussen, in i laget.

Gabriel Landeskog är assisterande lagkapten i Tre Kronor precis som under VM i Globen i våras. På tio landskamper har han gjort ett mål.

Troligen är han tillbaka i laget inför fredagens match mot Ryssland.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag