Foto: BILDBYRÅNFoto: BILDBYRÅN
 Foto: BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

NHL-stjärnan: Jag kommer till VM nu

Publicerad

Bengan är klar!

Patric Hörnqvist bekräftar nu att han ansluter till Tre Kronor för spel i VM – och förhoppningsvis flyger han över redan under lördagskvällen.

– Det här ska bli sjukt kul, säger NHL-stjärnan.

För ett par dagar sen rapporterade Radiosporten att Patric Hörnqvist tackat ja till spel i hockey-VM. Detta efter att hans Pittsburgh Penguins slagits ut ur Stanley Cup-slutspelet.

Sen dess har Filip Forsberg gett klartecken för VM-spel.

Lagkamraterna från Nashville Predators, Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm, likaså.

Men kring Patric Hörnqvist har det varit desto tystare. Fram tills nu. Under lördagen bekräftar "Bengan" att han kommer att åka till Danmark för att ansluta till Rikard Grönborgs VM-lag.

– Nu är allting klappat och klart och jag kan åka till Köpenhamn. Det ska bli sjukt kul, säger han.

Patric Hörnqvist ansluter till VM

31-åringen avslutade nyligen sin fjärde säsong i Pittsburgh Penguins, med vilka han vunnit två Stanley Cup-titlar. 

Nu är han redo för sin första VM-turnering sen hemma-VM 2012. Hörnqvist har stått för 60 poäng på 80 matcher den här säsongen. Hans lagkamrat Carl Hagelin har tackat nej till Tre Kronor. 

Sedan tidigare har Radiosporten rapporterat att Hörnqvist kan bli spelklar till Sveriges sista gruppspelsmatch, mot Ryssland, på tisdag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag