Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

NHL-stjärnan har landat för VM – utan sina grejer

Publicerad

KÖPENHAMN. Mattias Ekholm är på plats i Köpenhamn och redo för VM.

Det är inte hans utrustning. 

De kom på villovägar under flygresan och är spårlöst försvunna.

– Det är lite surt och nog det enda som var lite negativt med resan, säger Ekholm.

Precis som sina landsmän i Nashville Predators kom Mattias Ekholm att tacka ja till ishockey-VM när frågan kom från landslagsledningen.

I dag landade han på dansk mark och per omgående blev det en tur ut till Royal Arena för en första träning med laget. På isen fanns mindre än hälften av laget.

Men såväl han som Filip Forsberg tog sina första skär på stor rink på väldigt länge.

Mattias Ekholm i ett par skridskor som inte ens var hans.

Utrustningen kom på villovägar under flygresan till Köpenhamn...

Var är dina grejer?

– Det vet inte jag heller, det var en bra fråga. Det är lite surt och nog det enda som var lite negativt med resan. Men det är ju mer än 24 timmar kvar till matchen så vi håller tummarna att det hinner komma.

Hur gjorde du på träningen i dag?

– Jag fick låna Erik Gustafssons grejer, det fungerade okej, säger han och fortsätter om Gustafssons fina gest:

– Det var han som kom fram och erbjöd sig, det var inga problem.

Första flygturen för nyfödda bebisen

Med sig på resan hem från Nashville hade Mattias sambon Ida Björnstad och deras nyfödda bebis. En jungfrutur för den sex veckor gamla pojken.

Hur var flygningen?

– Den var bra. Första gången vi flög med vår sex gamla veckor son. Han pep till en gång i en kvart på 15 timmar så vi är väldigt nöjda över det.

Hela familjen är med på resan alltså?

– Absolut. De är här också och ska stötta oss. 

Innehållet kunde inte laddas. Prova igen senare.
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag