Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-lagets besked: Svensken till JVM

Foto: JOHN CORDES/ICON SPORTSWIRE VIA WWW. / IMAGO IMAGES/ICON SMI WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Jacob Olofsson missar JVM på grund av skada.

Nu är ersättaren klar.

David Gustafsson, 19, har fått grönt ljus av sin NHL-klubb Winnipeg Jets.

Under fredagen kom det tråkiga beskedet att Skellefteås succéspelare Jacob Gustafsson missar JVM.

19-åringen tvingades lämna återbud på grund av skada.

– Han har en överkroppsskada som vi utrett och han kommer inte kunna delta i JVM. Det är jättetråkigt, sa Skellefteås läkare Erkki Vänäläinen till Norran.

Förbundskaptenen Tomas Montén led med den unge SHL-talangen.

– Det är så klart ett jättetungt besked både för oss och för Jacob. Vi hade innan inte den bredaste forwardsuppsättningen sedan tidigare och nu när det här sker så... Det är klart att vi kanske inte skrämmer många lag med det vi har nu.

NHL-laget släpper Gustafsson till JVM

Han meddelade samtidigt att de innan söndag skulle presentera en ersättare till Olofsson. Redan under fredagskvällen kom den.

Då meddelade nämligen Winnipeg Jets att de bestämt sig för att släppa den svenske centern David Gustafsson, 19, till turneringen som spelas i Tjeckien vid årsskiftet.

Gustafsson var med förra säsongens JVM och stod för tre assist under turneringen. Under rådande säsong har han fått speltid i 22 NHL-matcher.