Nash: "Sån typ av spelare jag är"

Publicerad
Uppdaterad
KOSICE. Kanadas lagkapten Rick Nash var något ångerfull efter proppen mot Mikael Backlund som skapade stort tumult både före och efter matchen mot Tre Kronor.
Samtidigt säger Nash till HockeyExpressen.se:
- Jag vill inte dela ut såna tacklingar, men skulle jag inte göra det så skulle jag vara arbetslös.
Kanada vann över Tre Kronor med 3-2 och ser fram emot att möta Ryssland i VM-kvartsfinalen. Det blir en repris på både OS-kvartsfinalen och VM-kvartsfinalen från förra säsongen.
- Skönt att få den här matchen överstökad för nu blir det en hype kring nästa, säger Rick Nash i den mixade zonen i Steel Arena.
När HockeyExpressen.se berättar för den kanadensiska NHL-stjärnan att hans tackling mot Mikael Backlund rört upp känslorna i Tre Kronor säger han:
- Det är en sån typ av spelare jag är. Om någon har nere huvudet och kommer i mittzonen... Det är hockey.

"Kan inte kontrollera det"

Rick Nash låter samtidigt lätt ångerfull över smällen. Men bara något.
- Jag har inte sett reprisen. Det är tufft att sätta folk i en sån situation. Jag såg hans passning och han inte sakta ner.
*Vad säger du om att det kan bli ett fall för disciplinnämnden?
- Jag tyckte att det kändes som axel mot axel. Jag vet inte vad de kan titta på i efterhand, men jag kan inte kontrollera det så jag oroar mig inte över det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag