Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Missar Finland – för blåbärsgäng-mötet

Foto: VLADIMIR FEDORENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
Rikard Grönborg. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Peter Popovic. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Nästa vecka går Tre Kronor in i Channel One Cup som också är genrepet inför OS.

Men något klassiskt möte med Finland blir det inte. 

I stället står Sydkorea för motståndet - som gör debut i turneringen.

– Jag vet inte hur det blir riktigt då jag inte har någon koll på dem alls, säger den assisterande förbundskaptenen Peter Popovic.

Tre Kronor mot Finland är det mest klassiska av möten när det kommer till internationella landskamper och mötet har också givit oss några av de mest klassiska matcherna i svensk hockeyhistoria. 

1-5 till 6-5 i Helsingfors den 7 maj 2003, till exempel. 

Och dessa möten brukar också bli höjdpunkten på de landslagturneringar inom Euro Hockey Tour som hålls vid ett gäng tillfällen varje säsong. 

 

LÄS MER: Här är hela truppen till Channel One Cup

 

Men när Channel One Cup mot slutet av nästa vecka kommer att avgöras så blir det inget möte mellan de skandinaviska grannländerna. Tre Kronor ställs i stället mot Ryssland och Tjeckien.

Och Sydkorea (!) som Ryssland bjudit in till mästerskapet i ett samarbete länderna gjort för att stärka den asiatiska ishockeyn - och bredda den ryska.

Vad förväntar du dig av mötet med Sydkorea?

– En bra hockeymatch framför allt. De har ändå kvalificerat sig för A-VM så jag tror de kommer köra på oss ganska hårt då de har allt att vinna och ingenting att förlora. De har också gjort en jättesatsning inför OS så jag är jättenyfiken på hur den matchen kommer gå. Det kommer bli intressant för oss att ta oss an den utmaningen, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg och fortsätter:

– Jag tror många mer än mig är nyfikna på vad de kan sätta på isen. Jag tycker även mot Kanada förra turneringen så blir det lite annorlunda matcher, och det är bra inför ett OS. 

Popovic om Sydkorea "Vet egentligen ingenting just nu"

För den assisterande förbundskaptenen Peter Popovic är förväntningarna höga inför den kommande turneringen i Moskva. "Det pirrar lite extra" säger han om att det nu faktiskt är ett genrep inför OS då inga NHL-spelare är med, vilket gör att turneringen får den där extra kryddan den kanske behöver.

 

 

LÄS MER: "Han är spolad - så tufft är det"

 

Men Sydkorea... Det motståndet är inget han säger sig ha någon större koll på.

Än.

– Jag vet inte hur det blir riktigt då jag inte har någon koll på dem alls men jag är säker på att vår videocoach kommer få fram någon scoutingrapport på dem i alla fall. 

Att få en bra match mot ett bra Finland, eller möta ett svagare Sydkorea... Vad är viktigare för er?

– Egentligen är det viktigaste att få matcher. Vi har få matcher på en hel säsong med landslaget och även vi tränare behöver matcherna för att inte bli för ringrostiga. Det är matcherna framför allt vi vill åt.

Vad vet du om Sydkorea i dagsläget?

– Jag vet egentligen ingenting just nu.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!