Foto: VLADIMIR FEDORENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIKFoto: VLADIMIR FEDORENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
 Foto: VLADIMIR FEDORENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
Rikard Grönborg. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅNRikard Grönborg. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Rikard Grönborg. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Peter Popovic. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNPeter Popovic. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Peter Popovic. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Missar Finland – för blåbärsgäng-mötet

Publicerad

Nästa vecka går Tre Kronor in i Channel One Cup som också är genrepet inför OS.

Men något klassiskt möte med Finland blir det inte. 

I stället står Sydkorea för motståndet - som gör debut i turneringen.

– Jag vet inte hur det blir riktigt då jag inte har någon koll på dem alls, säger den assisterande förbundskaptenen Peter Popovic.

Tre Kronor mot Finland är det mest klassiska av möten när det kommer till internationella landskamper och mötet har också givit oss några av de mest klassiska matcherna i svensk hockeyhistoria. 

1-5 till 6-5 i Helsingfors den 7 maj 2003, till exempel. 

Och dessa möten brukar också bli höjdpunkten på de landslagturneringar inom Euro Hockey Tour som hålls vid ett gäng tillfällen varje säsong. 

 

LÄS MER: Här är hela truppen till Channel One Cup

 

Men när Channel One Cup mot slutet av nästa vecka kommer att avgöras så blir det inget möte mellan de skandinaviska grannländerna. Tre Kronor ställs i stället mot Ryssland och Tjeckien.

Och Sydkorea (!) som Ryssland bjudit in till mästerskapet i ett samarbete länderna gjort för att stärka den asiatiska ishockeyn - och bredda den ryska.

Vad förväntar du dig av mötet med Sydkorea?

– En bra hockeymatch framför allt. De har ändå kvalificerat sig för A-VM så jag tror de kommer köra på oss ganska hårt då de har allt att vinna och ingenting att förlora. De har också gjort en jättesatsning inför OS så jag är jättenyfiken på hur den matchen kommer gå. Det kommer bli intressant för oss att ta oss an den utmaningen, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg och fortsätter:

– Jag tror många mer än mig är nyfikna på vad de kan sätta på isen. Jag tycker även mot Kanada förra turneringen så blir det lite annorlunda matcher, och det är bra inför ett OS. 

Popovic om Sydkorea "Vet egentligen ingenting just nu"

För den assisterande förbundskaptenen Peter Popovic är förväntningarna höga inför den kommande turneringen i Moskva. "Det pirrar lite extra" säger han om att det nu faktiskt är ett genrep inför OS då inga NHL-spelare är med, vilket gör att turneringen får den där extra kryddan den kanske behöver.

 

 

LÄS MER: "Han är spolad - så tufft är det"

 

Men Sydkorea... Det motståndet är inget han säger sig ha någon större koll på.

Än.

– Jag vet inte hur det blir riktigt då jag inte har någon koll på dem alls men jag är säker på att vår videocoach kommer få fram någon scoutingrapport på dem i alla fall. 

Att få en bra match mot ett bra Finland, eller möta ett svagare Sydkorea... Vad är viktigare för er?

– Egentligen är det viktigaste att få matcher. Vi har få matcher på en hel säsong med landslaget och även vi tränare behöver matcherna för att inte bli för ringrostiga. Det är matcherna framför allt vi vill åt.

Vad vet du om Sydkorea i dagsläget?

– Jag vet egentligen ingenting just nu.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag