Mikael Backlund. Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAMikael Backlund. Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Mikael Backlund. Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: Jeff Mcintosh / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Jeff Mcintosh / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Jeff Mcintosh / AP TT NYHETSBYRÅN

Mikael Backlund tackar nej till VM

Publicerad

I natt åkte Calgary Flames ur Stanley Cup - och Mikael Backlund hade kunnat bli en drömförstärkning till Tre Kronors VM-lag.

Så blir det inte.

Den 28-åriga centern tvingas tacka nej på grund av skada.

Rikard Grönborg har fått ihop ett namnstarkt lag till VM då flera av Sveriges NHL-stjärnor, vars lag inte är med i kampen om Stanley Cup, tackat ja och förstärker laget lagom till den sista hemmamatchen innan mästerskapet då Tre Kronor tar emot Ryssland på torsdag om en vecka.

I går kunde de svenska ishockeysupportrarna glädjas över positiva besked från Colorado Avalanches duo Carl Söderberg och Gabriel Landeskog - men det kanske största glädjebeskedet kom från den svenska backstjärnan Oliver Ekman-Larsson.

Efter att ha tvingats avsluta säsongen med klubblaget Arizona Coyotes i förtid på grund av en familjetragedi då Olivers mamma gick bort återvände han till Sverige för att sluta samman med familjen i sorgen och koppla bort från ishockeyn. Efter att ha gjort detta ansåg dock Oliver ha hittat tillräckligt mycket fokus för att ladda om för VM, och tackade ja.

Drömförstärkningar tackat nej

I dag har det dock kommit idel negativa besked från Nordamerika då burväktaren Robin Lehner tvingas tacka nej efter att Buffalo Sabres sparkat sin general manager, och Lehner behöver skriva på ett nytt kontrakt för att kunna spela VM.

Nu tvingas dessutom Mikael Backlund tacka nej till spel då han dras med en skada som håller honom från VM. Backlunds klubblag, Calgary Flames, åkte i natt ut från slutspelet efter förlust i fyra raka matcher mot Anaheim Ducks.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag